keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kanaa osterikastikkeessa Kiinalaiseen tapaan

Tänään eksyin porrastreenin jälkeen S-markettiin ja siellä itämaisten kastikkeiden hyllylle. Osterikastike ei ole kuulunut perus-raaka-aineisiini aiemmin, mutta nyt se seisoo tuolla kaapissa onnellisena muiden itämaisten ainesten seassa, kuten Kiinalainen etikka, seesamiöljy ja chilli öljy. Sen vierestä sai paikan sitruunaruohotahna. 

Tämä Kanaa Osterikastikkeessa-resepti on helppo ja taivaallisen herkullinen, ja maistuu muuten kylmänäkin, eli jos kanaa jää (meillä harvemmin kyllä jää) niin heitä palaset vaikka salaatin sekaan lounaaksi seuraavaksi päiväksi. Niissä on niin paljon makua ettei salaatti tule kaipaamaan edes kastiketta.



KANAA OSTERIKASTIKKEESSA

  • 2 broilerin koiven lihat kuutioituna tai 250g broilerin paistileikettä
  • 1dl jauhoja
  • 2rkl maissitärkkelystä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

kastike

  • 2tl maissitärkkelystä
  • 2tl sokeria
  • 2rkl soijakastiketta (käytin japanilaista sushisoijaa)
  • 2tl kiinalaista etikkaa 
  • 1-2dl kanalientä
  • 2rkl osterikastiketta
  • 1-2 pilkottua kevätsipulia 
Laita reilusti öljyä kattilan pohjalle tai käytä rasvakeitintä. Käytin kattilaa ja auringonkukkaöljyä, johon laitoin sekaan 2rkl seesamiöljyä. Kuumenna öljy todella kuumaksi. 

Sillä aikaa kun öljy kuumenee, sekoita isossa kulhossa maissitärkkelys, vehnäjauho, suola ja pippuri. Kaada kanapalat jauhoihin ja pyörittele kunnes ne ovat kauttaaltaan jauhokuorrutteen peitossa. Paista kanapalat rasvassa kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Valuta valmiin kanapalat talouspaperin päällä. 

Koko ateria alkuruokineen: Thai lihapullakeitto ja
paistetut riisinuudelit Singapore style
Kanan ollessa keittimessä voit aloittaa soossin valmistuksen.
Sekoita kattilassa 2tl maissitärkkelystä, sokeri, soija ja viinietikka. Laita liedelle ja liesi keskilämmölle. Kaada sekaan kanaliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää sitten osterikastike ja keitä keskilämmöllä kunnes kastike keittyy kokoon. Poista sitten kattila liedeltä.

Sekoita rasvassa paistetut kanapalat kastikkeeseen ja ripottele päälle kevätsipulia. Nauti Jasmin riisin tai vaikkapa paistettujen riisinuudeleitten kera. 

Maissitärkkelykseen sekoitetut jauhot saavat kanasta kuohkeat, pehmeät mutta samalla rapeapintaiset. Nam nam!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti