Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Kanaa osterikastikkeessa Kiinalaiseen tapaan

| on
14.6.17


Tämä Kanaa Osterikastikkeessa-resepti on helppo ja taivaallisen herkullinen, ja maistuu muuten kylmänäkin, eli jos kanaa jää (meillä harvemmin kyllä jää) niin heitä palaset vaikka salaatin sekaan lounaaksi seuraavaksi päiväksi. Niissä on niin paljon makua ettei salaatti tule kaipaamaan edes kastiketta.



KANAA OSTERIKASTIKKEESSA

  • 2 broilerin koiven lihat kuutioituna tai 250g broilerin paistileikettä
  • 1dl vehnäjauhoja (ps. toimii ihan pelkällä maissitärkkelykselläkin tai gluteenittomalla jauholla)
  • 2rkl maissitärkkelystä (1dl jos et käytä vehnäjauhoja)
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

kastike

  • 2tl maissitärkkelystä
  • 2tl sokeria
  • 2rkl soijakastiketta (käytin japanilaista sushisoijaa)
  • 2tl kiinalaista etikkaa 
  • 1-2dl kanalientä
  • 2rkl osterikastiketta
  • 1-2 pilkottua kevätsipulia 
Laita reilusti öljyä kattilan pohjalle tai käytä rasvakeitintä. Käytin kattilaa ja auringonkukkaöljyä, johon laitoin sekaan 2rkl seesamiöljyä. Kuumenna öljy todella kuumaksi. 

Sillä aikaa kun öljy kuumenee, sekoita isossa kulhossa maissitärkkelys, vehnäjauho, suola ja pippuri. Kaada kanapalat jauhoihin ja pyörittele kunnes ne ovat kauttaaltaan jauhokuorrutteen peitossa. 

Paista kanapalat rasvassa kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Valuta valmiin kanapalat talouspaperin päällä. 

Kanan ollessa keittimessä voit aloittaa soossin valmistuksen.
Sekoita kattilassa 2tl maissitärkkelystä, sokeri, soija ja kiinalainen etikka. Laita liedelle ja liesi keskilämmölle. 

Kaada sekaan kanaliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää sitten osterikastike ja keitä keskilämmöllä kunnes kastike keittyy kokoon. Poista sitten kattila liedeltä.

Koko ateria alkuruokineen: Thai lihapullakeitto ja
paistetut riisinuudelit Singapore style

Sekoita rasvassa paistetut kanapalat kastikkeeseen ja ripottele päälle kevätsipulia. Nauti Jasmin riisin tai vaikkapa paistettujen riisinuudeleitten kera. 

Maissitärkkelykseen sekoitetut jauhot saavat kanasta kuohkeat, pehmeät mutta samalla rapeapintaiset. Nam nam!









Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti