Jiaozi-Kiinalaiset taikinanyytit

jouluk. 12, 2017 0 comments


Nämä herkulliset taikinanyytit tekaisin eilen ihan hetken mielijohteesta, ja ne olivat aivan yllättävän helppotekoisia. 

Tarkoitukseni oli valmistaa raviolia, mutta googlen laulaessa siirryimme Italiasta Kiinaan, kun kaapissakin sattui olemaan enemmän Aasian mausteita kuin Italian. 

Taikina on hyvin helppo tehdä, ja sekoitetaan ihan kuin pastataikinakin. Nämä ovat loistava alkuruoka, tai sormiruoka vaikkapa nyyttäreille. Itse tosin vetäisin parikymmentä ihan pääruuaksi 😂


JIAOZI TAIKINA
  • 6dl vehnäjauhoja (mieluiten durum, käytin tavallisia, silti hyvä)
  • 2dl kylmää vettä
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1/4tl suolaa
Kaada jauhot kulhoon ja tee keskelle reikä. Lisää keskelle vesi ja öljy. Sekoita ensin kauhalla koko ajan poimien jauhoja lisää reunoilta keskelle. Kun taikina alkaa paksuuntua, vaivaa loput käsin. Taikinaa saa vaivata ainakin sen 10 minuuttia. Muotoile se sitten palloksi, kääri kelmuun ja anna levätä noin puoli tuntia. 

Laita sillä aikaa vesi kiehumaan isoon kattilaan. Lisää pari hyppysellistä suolaa veteen. 


JIAOZI TÄYTE
  • 200g jauhelihaa
  • 4 nappia sulatettua pinaattia
  • 1-2 hienonnettua kevätsipulin vartta
  • n. 1,5tl raastettua inkivääriä
  • 1rkl kiinalaista soijaa
  • 1rkl kiinalaista chinkiang etikkaa
  • 1rkl seesamiöljyä
  • 4-5 hienonnettua bambunversoa
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi
  • valkopippuria (tosin meillä miehen takia pippurit pannassa)
  • silputtua kiinankaalta (mulla ei ollut)
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna maustua n. 20 minuuttia.

DIPPIKASTIKE JIAOZI-NYYTEILLE
  • 3/4dl soijaa
  • 3/4dl kiinalaista chinkiang-etikkaa
  • 1/2tl raastettua inkivääriä
  • tilkka seesamiöljyä

KIINALAISTEN NYYTTIEN VALMISTUS. 

Kauli taikina ohuen ohueksi, lähes läpikuultavaksi, muttei ihan. 
Tee taikinasta pyöreitä lättyjä lasia tai pyöreää muottia apuna käyttäen.


Ota 'lätty' kämmenelle ja aseta lihatäyte sen keskelle.Nipistele sitten reunat kiinni keskeltä aloittaen. 


Voit sitten taittaa reunat vielä keskelle päin, mutta voit jättää ne myös pitkulaisiksi. Itselläni muoto vaihteli runsaasti kun kokeilin parasta tapaa.  Älä jätä ilmaa väliin vaan nyytit saa olla tosi napakasti kiinni ettei ne poksahda kattilassa. 
Laita kiehuvaan veteen n.15 nyyttiä kerrallaan. Anna kiehahtaa muutama minuutti ja lisää kattilaan 1/2 lasia kylmää vettä. Odota että vesi taas kiehahtaa minuutin ja lisää sitten lasillinen kylmää vettä. Anna nyt kiehua muutama minuutti. Poista nyytit kattilasta reikäkauhalla. 



Toista sama loppujen nyyttien kanssa. Tarjoile dippauskastikkeen kera. Samassa kastikkeessa voit dipata esim sellerin varsia, porkkanatikkuja tai kevätsipulin varsia.


Ja tässäpä left overs, tänä aamuna pannulla paistettuna:


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca