Supernopea Kaali-wokki kiinalaiseen tapaan

kesäk. 29, 2018 0 comments

Eilen selasin instagramia samalla kun katselin jalkapalloa, ja törmäsin videoon jossa tehtiin kaaliwokkia. 

Muistin että jääkaapissani on varhaiskaali-invaasio, sillä ukkeli ostaa joka kauppareissulla sitä lisää, joten kampesin itseni heti sohvan nurkasta ja päätin tehdä tätä kaalihässäkkää grilli-broilerifileiden kaveriksi. 


Videolla taidettiin sekaan heittää myös osterikastiketta, mutta se oli päässyt loppumaan. Ei haitannut.

Broilerit olin jo aiemmin laittanut marinadiin, sillä ukkelin piti palata työreissusta ja halusin tehdä jotain herkkua, mutta hän ilmoittikin että tulee vasta aamulla. Noh, mikäs siinä auttoi, piti viettää omat grillibileet.


KAALI-WOKKI
KIINALAISEEN TAPAAN
(kaksi annosta)
  • 1/2 varhaiskaali 
  • 1-2 punaista chiliä
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 kevätsipulin valkoinen osa
  • loraus soijaa (maun mukaan)
  • suolaa tarvittaessa (en itse laittanut, soijassa mielestäni tarpeeksi)
  • oliiviöljyä paistamiseen
Leikkaa varhaiskaalin puolikas ronskisti 4-6 osaan kaalin koosta riippuen. Palat saa olla isohkoja. Leikkaa chileistä kanta pois, halkaise ne sitten pitkittäin, ja vielä kerran pitkittäin. Jos chilit ovat pitkiä, voit halkaista ne myös poikittain.
En poistanut siemeniä, koska niistä tulee potkua.

Kuori valkosipulin kynnet, ja jos ne ovat isoja, halkaise ne. 
Leikkaa kevätsipulista valkoinen osa, poista kanta ja leikkaa 2-3 osaan, taas ronskeja paloja. 

Laita pannu kuumenemaan. Wokki olisi ehkä paras, mutta minulla ei wokkia ollut käytössä, ihan perus-pinnoitettu Tefal hoiti hommansa.

Kun pannu on kuuma, lisää loraus öljyä, ja lisää pannuun chilit ja valkosipulin kynnet. 

Paistele hetki koko ajan sekoitellen  mutta älä anna ruskistua. Lisää pannuun sitten kaalipalat ja kevätsipuli ja sekoittele koko ajan noin minuutin ajan. Lorauta sekaan soijakastiketta ja paistele vielä n. minuutti. Kaada tarjoiluastiaan. 


Kaalia ei siis tarvi kokonaisuudessaan paistaa kuin se pari minuuttia, se saa jäädä rapsakaksi. Itse annoin kaalin jäähtyä hieman, n. 5 minuuttia vadilla, maut tulevat enemmän esiin, ja se on vähän kuin lämmin salaatti.




Nautin kaalin grillatun broilerin ohutleikkeen kera, jotka maustoin aasialaisittain. 

Ruokajuomaksi sekoitin oman pienen viini-cocktailin; puoli lasia hyvää punaviiniä ja puolet BonAquan mustikka-hunaja-kivennäisvettä. Raikas kesäjuoma indeed!

Huisin hyvää!


Edit 12.7. Kaaliwokki on myös loistava lisuke grillatulle lohelle










Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca