Superherkullinen konjakkisinappi (2 ohjetta)

joulu 14, 2017 0 comments


Viime jouluna innostuin kotitekoisen sinapin valmistuksesta, ja olin ihan supertyytyväinen tulokseen. Tänä vuonna tein vähän erilaisia joulusinappeja konjakilla höystettynä. Ensimmäisen satsin tein kermalla ja kananmunalla, toisen ilman.


Jälleen osuin lähes tyhjälle hyllylle, coleman's sinappijauhe loisti taas poissaolollaan, joten tällä kertaa tyydyin Bähncke Golden mustard-jauheeseen. Pussikin oli sen verran suuri että siitä passaa tehdä sinappia toistekkin. 
Tätä passaa sivellä kinkun päälle mutta maistuu myös peri-suomalaisen makkaran kaverina. 


KONJAKKISINAPPI
  • 1,5dl sinappijauhetta
  • 1,3dl sokeria
  • 0,2dl fariinisokeria
  • 2dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1,5tl valkoviinietikkaa
  • kunnon loraus konjakkia (käytin Meukow vs konjakkia)
  • 1,5tl sinapin siemeniä
  • ripaus suolaa
Murskaa sinapinsiemenet morttelissa. Osa saa jäädä kokonaisiksi. Kaada siemenien sekaan loraus konjakkia ja anna siementen liota konjakissa n. tunti.  Sekoita sitten sinappijauho, suola ja sokeri keskenään hyvin ja laita kattilaan. Lisää sitten kerma ja kananmuna. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se alkaa saostua. Poista kattila liedeltä heti kun  se ihan aavistuksen kiehahtaa jamuutama kupla tulee pintaan. Älä anna kiehua. 

Lisää viinietikka ja konjakki-sinapinsiemenseos jäähtyneeseen sinappiin.


Kaada sinappi steriloituihin lasipurkkeihin ja laita jääkaappiin. Anna maustua muutama päivä ainakin. Säilytä jääkaapissa. 

Koska tämä sinappi sisältää kermaa ja kananmunaa, ei se säily kamalan pitkään jääkaapissa, muutamasta viikosta kuukauteen, veikkaisin. 

KONJAKKISINAPPI ILMAN KERMAA
JA KANANMUNAA
  • 2dl sinappijauhetta
  • 1/2tl perunajauhoja
  • 2dl sokeria
  • 2dl kuumaa vettä
  • 2rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • iso loraus konjakkia


Sekoita sinappijauhe, perunajauho ja sokeri kattilassa.. 
Lisää kuuma (keitetty) vesi, etikka ja konjakki. 
Hauduta matalalla lämmöllä tunnin ajan. 
Mausta suolalla. 



HUOM! Tämä näyttää kattilassa aika ohuelta ja juoksevalta mutta jähmettyy kyllä jäähtyessään.

Näistä kahdestä tykästyin jälkimmäiseen enemmän. Tämä jälkimäinen myös säilyy paremmin kun ei sisällä kermaa ja munia (ellei mene parempiin suihin heti jouluna).

Ihanaa Joulun odotusta sinulle!
Millainen joulusinappi sinun pöytääsi koristaa?

PSST!
Blogille löytyy myös FACEBOOK ja INSTAGRAM -sivut. Käyhän laittaan seurantaan! Somekanavilla julkaisen myös reseptejä jotka eivät pääse blogiin!




Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…