Viimeinkin löysin läppärini johdon, joka on ollut kadoksissa toukokuusta saakka. Euroviisuista, jos nyt tarkasti sanotaan.
Tämä tarkoittaa sitä, että pääsen viimein jakamaan mun luottotofureseptin jonka lupasin jo tovi sitten Instagramissa seuraajille, jotka loikkasivat kotigourmeeta-tililtä aktiivisemmalle casavisca-tilille.
Olen löytänyt tofun vasta aika hiljattain, ja syön sitä usein kun mies on reissussa. Miehen ollessa kotona, hän laittaa tofua ainoastaan bravuuriinsa, PEKING-KEITTOON, jonka muuten päivitin blogiinkin viime kuussa.
Tää resepti on superhelppo, ja hei, toimii myös muilla proteiineilla; vaihda tilalle kana, nauta, you name it...
Valmistus:
Ota kaikki ainekset esille, murskaa valkosipuli, hienonna chili ja raasta inkivääri ja jätä sivuun odottamaan.
Poista Tofu paketista ja painele se kuivemmaksi talouspaperilla taikka puhtaalla keittiöliinalla.
Kuivaamiseen ei tarvitse käyttää painoja eikä aikaa. Pintakuiva tofu on just hyvä.
Kuutioi tofusta haluamasi muotoisia kuutioita; neliöitä, suorakuutioita, kolmioita... TAI revi siitä palasia. Rouheinen pinta tulee rapeammaksi.
Mausta tofu kulhossa paprikajauheella, valkosipulijauheella ja vegetalla (suolakin käy).
Lisää maisssitärkkelys ja pyörittele niin että kaikki palat saa kauttaaltaan maissitärkkelyskuorrutteen.
Anna olla hetki ja pyörittele vielä hetki.
Tämän takia pieni kosteus tofussa on hyväksi-tärkkelys tarttuu siihen paremmin
Kuumenna pannussa reilusti öljyä. Paista tofu kahdessa erässä pannussa. Anna paistua n 2 min per sivu, nosta sivuun joko lävikköön tai talouspaperin päälle.
Kastike
Kuullota pienessä määrässä öljy-seesamiöljysekoitusta valkosipulia n 1minuutin ajan. Lisää sitten chili ja inkivääri ja kuullota vielä 1 min.
Lisää soijakastikkeet, ketsuppi, osterikastike, hunaja, Shaoxin viini ja sokeri. Sekoita, ja lisää vesi.
Anna kastikkeen keittyä kokoon noin 5 minuuttia. Jos kastike ei ole tarpeeksi paksua, tee maissitärkkelys-slurry, eli sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja kaada kastikkeeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Lisää tofupalat kastikkeeseen ja sekoita.
Lisää valmiiseen ruokaan seesaminsiemenet ja koristele kevätsipulilla.
Tarjoile tahmatofu riisin tai nuudeleiden kera, tai tee Tofu Poke bowl, kuten mä tein tällä kertaa.
Kommentit
Lähetä kommentti