Tänään oli ihan pakko siirtää lihapullat hautumaan uuniin.
Selatessani blogia taaksepäin laskin että tämä on sitten ainakin kuudes lihapullaresepti minkä olen tänne naputellut, mutta mitäs se haittaa? Se kertoo vain siitä miten moninaisia herkkuja lihapullat voivatkaan olla.
Kaikki reseptini ovat varsin erilaisia, ja maut poikkeavat toisistaan suuresti, on Romanialaista, Italialaista, parmesaanilihapullia ja vaikka mitä.
Tämä Jamien resepti on taas aivan erilainen resepti, ja kastike on ihan järjettömän hyvää.
Tykkään siitä että tästä jää varsin kevyt fiilis, joskus lihapulla-ateria voi tuntua vähän raskaalta. Proteiiniahan näissä on ihan mukavasti, sekä lihasta että pavuista.
![]() |
Ethän unohda nauttia kokkausjuomaa. Kaikki sujuu paljon paljon jouhevammin! |
Pieniä muutoksia tein reseptiin, osa vahingossa, osa tahallaan... Unohdin nimittäin laittaa taikinaan ne kaurahiutaleet vaikka ihan sillä asialla taapersin tuulessa ja tuiverruksessa lähikauppaan hiutaleita hakemaan 😁. Rakenne oli silti oikein hyvä. Jätän siis hiutaleet omasta ohjeestani pois.
Vaihdoin myös mintun persiljaan koska mintusta en välitä kuin hammastahnassa.
Tässä siis JAMIEN RESEPTI. Käytin myös ihan tavallista possun jauhelihaa, kun Jamie jauhoi lihan fileestä.
- 800g porsaan jauhelihaa
- 1tlk canellinipapuja
- 2 kukkurallista teelusikallista sinappia
- vajaa ruukku lehtipersiljaa
- oliiviöljyä
- lusikallinen voita
- 2 sipulia
- 2 omenaa
- 1rkl worcestershire kastiketta
- 1rkl maissitärkkelystä
- 1l kanalientä
- 30g cheddaria raastettuna
- tuoretta leipää/patonkia
- suolaa ja pippuria

Aloita kastikkeen valmistus. Sulata voi ja loraus öljyä pannussa keskilämmöllä. Laita 3 lihapullaa pannuun ja litistä ne puukauhalla murusiksi. Paista hetkinen.
Hitsin hyvää muuten seuraavanakin päivänä, vaikkapa leivänpäällisenä!
Gordon Ramseyn Lihapullat tomaatti-basilikakastikkeessa
Chiftele-Romanialaiset lihapullat
Tomaatti-parmesaanilihapullat
Mehevät jumbolihapullat yrttisessä tomaattikastikkeessa
Thaimaalainen lihapullakeitto
Kommentit
Lähetä kommentti