Tänään oli ihan pakko siirtää lihapullat hautumaan uuniin.
Selatessani blogia taaksepäin laskin että tämä on sitten ainakin kuudes lihapullaresepti minkä olen tänne naputellut, mutta mitäs se haittaa? Se kertoo vain siitä miten moninaisia herkkuja lihapullat voivatkaan olla.
Kaikki reseptini ovat varsin erilaisia, ja maut poikkeavat toisistaan suuresti, on Romanialaista, Italialaista, parmesaanilihapullia ja vaikka mitä.
Tämä Jamien resepti on taas aivan erilainen resepti, ja kastike on ihan järjettömän hyvää.
Tykkään siitä että tästä jää varsin kevyt fiilis, joskus lihapulla-ateria voi tuntua vähän raskaalta. Proteiiniahan näissä on ihan mukavasti, sekä lihasta että pavuista.
-Mielessäni kävi että reseptin voisi myös toteuttaa
broilerin jauhelihalla ja mangolla omenan ja possun sijaan-
Ethän unohda nauttia kokkausjuomaa. Kaikki sujuu paljon paljon jouhevammin! |
Pieniä muutoksia tein reseptiin, osa vahingossa, osa tahallaan... Unohdin nimittäin laittaa taikinaan ne kaurahiutaleet vaikka ihan sillä asialla taapersin tuulessa ja tuiverruksessa lähikauppaan hiutaleita hakemaan 😁. Rakenne oli silti oikein hyvä. Jätän siis hiutaleet omasta ohjeestani pois.
Vaihdoin myös mintun persiljaan koska mintusta en välitä kuin hammastahnassa.
Tässä siis JAMIEN RESEPTI. Käytin myös ihan tavallista possun jauhelihaa, kun Jamie jauhoi lihan fileestä.
POSSUNLIHAPULLAT
OMENAISESSA KASTIKKEESSA
- 800g porsaan jauhelihaa
- 1tlk canellinipapuja
- 2 kukkurallista teelusikallista sinappia
- vajaa ruukku lehtipersiljaa
- oliiviöljyä
- lusikallinen voita
- 2 sipulia
- 2 omenaa
- 1rkl worcestershire kastiketta
- 1rkl maissitärkkelystä
- 1l kanalientä
- 30g cheddaria raastettuna
- tuoretta leipää/patonkia
- suolaa ja pippuria
Valuta pavut ja laita ne blenderiin. Lisää 3/4 persiljasta blenderiin, 1 teelusikallinen sinappia sekä tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Sekoita jauheliha ja paputahna kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Muotoile taikina keittiötasolla pötköksi. Jaa se ensin neljään osaan, ja sitten jokainen niistä viiteen osaan. Pyörittele palloiksi.
Aloita kastikkeen valmistus. Sulata voi ja loraus öljyä pannussa keskilämmöllä. Laita 3 lihapullaa pannuun ja litistä ne puukauhalla murusiksi. Paista hetkinen.
Leikkaa sipulit neljään osaan kumpikin, ja erottele palat. Lisää ne pannuun ja nosta hieman lämpöä.
Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja lisää ne pannuun. Paista viitisen minuuttia ja lisää sitten worcestershirekastike.
Tässä vaiheessa Jamie lisäsi jauhoja, mutta minä suurustin kastikkeen maissitärkkelyksellä, jonka lisäsin samalla kanaliemen kera...
Lisää nyt kanaliemi vähän kerrallaan. Lisäsin sen kolmessa vaiheessa. Toisen vaiheen jälkeen sekoita 1rkl maissitärkkelystä tilkkaan vettä ja valuta tahna kastikkeeseen. Odota että kastike suurustuu, ja lisää loput liemestä. Anna kiehahtaa. Lientä on tässä vaiheessa paljon, mutta se vielä keittyy kokoon uunissa.
Laita lihapullat uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Paista uunissa 200 asteessa. Kääntele lihapullia puolessa välissä.
Ota vuoka sitten uunista ja raasta pinnalle Cheddaria tai muuta voimakasta juustoa sekä loput persiljasta. Nauti!
Hitsin hyvää muuten seuraavanakin päivänä, vaikkapa leivänpäällisenä!
Tsekkaa myös muut lihapullareseptini:
Gordon Ramseyn Lihapullat tomaatti-basilikakastikkeessa
Chiftele-Romanialaiset lihapullat
Tomaatti-parmesaanilihapullat
Mehevät jumbolihapullat yrttisessä tomaattikastikkeessa
Thaimaalainen lihapullakeitto
Gordon Ramseyn Lihapullat tomaatti-basilikakastikkeessa
Chiftele-Romanialaiset lihapullat
Tomaatti-parmesaanilihapullat
Mehevät jumbolihapullat yrttisessä tomaattikastikkeessa
Thaimaalainen lihapullakeitto
Kommentit
Lähetä kommentti