Ihana kanatäyte eväsleiville

maalisk. 17, 2024 0 comments

 


Heipskukkuu. 

Puhutaan kanasta, tai broilerista jooko. 

Mä olen niiiiin kokonaisen kanan fani, koska siitä saa niin paljon erilaisia ruokia, ja kaikki osat tulee käyttöön. Luut lähtee aina keittoa maustamaan. Täällä saa muuten kaupasta ostaa pelkkiä kanan luita. Tuntuu hyvältä että hävikkiä tulee vähemmän. Itse paloittelen kokonaisen kanan aina heti kotona osiin ja pakastan. Rintapalat erikseen, luut erikseen, ja siivet ja koivet erikseen. 

Kaupasta saa myös tuoreena kananmaksaa, -sydämiä ja munuaisia. Suomessa niitä saa aikalailla ainoastaan pakasteina. Sydämiä ja munuaisia olen Suomessa nähnyt vain etnisissä kaupoissa pakasteina ja ne ovat yleensä ulkomaisia. 

Mihin suomalaiset kanafarmit laittavat nämä osat, btw?

Myös kanan varpaita saa kaupasta ja niistä tuleee superhyvää sellaista kanahyytelöhommelia, joka on täynnä kollageenia. 

Toissapäivänä me oltiin kuitenkin laiskoja, haettiin illalliseksi kokonainen grillattu broileri, ja ahhh, kun oli hyvää. 

Jätettiin rintapalat aamuun, ja tein niistä superhyvän leipätäytteen. Me laitettiin täyte hapankorppujen päälle, mutta se sopii ihan minkä tahansa leivän täytteeksi. 




Mulla tuli melkein ikävä aikoja kun heräsin tekemään ukkelille lounasleipiä joka aamu kuudelta. Tiedän, että hän olisi hymissyt töissä hiljaa ylpeydestä kun toiset kiskovat jahtimakkaravoileipiä (joille niillekin toki on paikkansa). 

Mut ennen kuin jaan reseptin, olen aina halunnut tehdä amerikkalaisen alustuksen reseptille, joten jaan nyt vastauksia kysymyksiin jotka teillä KAIKILLA on juuri nyt varmasti mielessä...

FAQ

Mikä on kana?

Gallus gallus domesticus on kanalintujen lahkoon kuuluva kesytetty lintu joka sanoo kotkot ja siitä tulee munia. Se on yksi yleisimmistä maailman kotieläimistä. 

Kannattaako minunkin hankkia kotieläimeksi kana? 

Tottahan toki. Pientaloalueillakin voi pitää kanalaa pihalla, mutta kerrostaloon ei kanoja suositella. 

En tykkää kanasta, voinko korvata sen reseptissä?

Et. Miksi tulit sitten lukemaan kanareseptiä? Mene pois täältä! Husss!!

Olkaa hyvä vaan, olette nyt piirun verran viisaampia. Kiva kun voin olla hyödyksi.



Voit lisätä muitakin mausteita, tai kasviksia sekaan, mutta minusta tää oli simppeliydessään varsin mainio. 

Kuutioi paprika, broilerin rintapalat ja jäähtyneet kananmunat ja laita kulhoon, lisää majoneesi, sinappi ja mausteet ja sekoita. 

That's it. Helppo, ja hyvin täyttävä!





Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca