Oma valokuva
Ruokaan rakastunut kodin hengetär, jonka pöperöitä on testannut jo vuodesta 2002 ihanan rehellinen kriitikko-mieheni, joka seikkailee blogissa nimellä Ukkeli, sekä vuodesta 2015 vähemmän kriittinen Suomenlapinkoirani Seppo. Romanian ja Italian ruokakulttuuri ovat lähellä sydäntäni, kuten myös Aasian keittiö, mutta myös Suomalaisen ja Brittikeittiön helmet saavat tilaa blogissa. Saatat myös päästä tutustumaan kotiini, tai päästä mielikuvamatkoille kun postailen reissuistani. Tervetuloa seuraan!

Translate

tiistai 6. joulukuuta 2016

Brittiläis-Italialaisen keittiön helmi-Lihapullat tomaatti-basilikakastikkeessa &Tomaatti-mozzarella-salaatti



Tänään poistin erään vanhoista blogeistani Lily-sivustolta, mutta ennen kuin tuhosin sen täysin, päätin poimia sieltä parhaimmat palat uuteen blogiini, ihan vain siksikin että näistä on tullut omaankin keittiööni vakkarireseptejä, ja tykkään palata niihin tuon tuostakin tarkastamaan että teen ne oikein. 


Tässä postauksessa siis Gordon Ramseyn resepti, mihin tein omat pienet twiikkini lisäämällä/poistamalla sitä sun tätä. 



20.2.2014 20:22
'Bella luna-pepperone-al capone-ciccione...öhh, tai mennäänkö asiaan... 

Tänään tunsin itseni jo sen verran virkeäksi että päätin tekaista taannoin tv:ssä näkemäni Italialaistyylisen lihapullalounaan käyttäen Chef Gordon Ramseyn reseptiä hieman muunneltuna. Nämä lihapullat ovat olleet oikeasti mielessäni jo toista viikkoa, ja sairaalassa ollessani en muusta puhunutkaan kuin siitä että pääsen kotiin tekemään lihapullia 😁
Tein samalla alkuruoaksi tomaatti-sipuli-mozzarella-salaatin joka on ehkäpä maailman helpoin ja sairaan hyvä, jopa ilman sitä mozzarellaa jos ei kaapista satu löytymään... 
Tein myös uunissa helppoja gluteenittomia perunaleipäsiä joita voi dipata kastikkeeseen.

Pohjana pulliin siis resepti TÄÄLTÄ, mutta pikaisesti suomennettuna ja muunnettuna siis näin:
LIHAPULLAT 
GORDON RAMSEYN
TAPAAN

  • 3 rkl karkeaa maissijauhoa (toimisi paremmin korppujauhoilla mutta lähikaupassa ei ollut gluteenitonta) 
  • Loraus maitoa
  • 700g sika-nauta jauhelihaa
  • 1 kananmuna (Ramseyn reseptissä EI ole kananmunaa)
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • ½ kimppua tuoretta persiljaa
  • 2 rkl raastettua parmesan juustoa 
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • gluteenitonta jauhoa (pyörittelyyn)
  • 2 rkl oliiviöljyä
TOMAATTIKASTIKE
LIHAPULLILLE


  • 1 rkl oliiviöljyä 
  • 4 kevätsipulia varsineen pieneksi pilkottuna (Ramseyn reseptissä salottisipulia muttei löytynyt lähikaupasta) 
  • 3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja halkaistuna
  • ½ punainen chilli, pieneksi pilkottuna
  • Loraus valkoviiniä (mulla ei ollut)
  • 2 x 400g tölkkiä tomaattimurskaa
  • pieni kimppu tuoretta basilikaa
  • oreganoa
  • suolaa ja pippuria
Ja sitten hommiin!!

1. Kaada loraus maitoa korppujauhojen/maissijauhon sekaan ja anna turvota. Laita uuni lämpenemään 180°C/gas mark 4.
2. Tomaattikastiketta varten kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista sipulit, chilli ja valkosipulia n. 2-3 minuuttia kunnes pehmeitä. Älä ruskista! 
3. Loraus valkoviiniä pannuun ja lisää hetken päästä tomaattimurska, basilika ja mausteet. Itse laitoin basilikan irrallisina lehtinä mutta jos laitat kimppuna, ne on helpompi onkia pois kun ateria on valmis... Ramseyn reseptin mukaan basilika poistetaan siis ruuasta lopussa-johtuen kai siitä ettei lehdet ole herkun näköisiä 'kokattuina'. 
Keitä alhaisella lämmöllä n. 10 minuuttia
4. Sillä aikaa kun kastike muhii, voit valmistaa lihapullat. 
Sekoita kulhossa jauhelihaan raastettu valkosipuli, pilkottu persilja ja raastettu parmesan juusto. 

Puristele turvonneista korppujauhoista/maissijauhosta ylimääräinen maito pois ja lisää jauhot jauhelihaan, lisäsin tässä vaiheessa myös 1/2 kananmunan mutta uskon että myös pelkkä Parmesanin mukanaolo pitäisi pullat hyvin koossa. Lisää myös suola ja pippuri. Sekoita hyvin-muttei liikaa,muuten pullista tulee kovia.
5. Pyörittele palloiksi. Itse pyörittelin suht suuria, koska pienistä saattaa helposti tulla liian tiiviitä ja kovia. Pyörittele jauhoissa. 

Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannussa (ei muuten ole välttämätöntä, jauhelihassa on rasvaa yllinkyllin, mutta öljy saa ehkäpä aikaan kauniimman pinnan jauhotetuille pulleroille). Kun pannu on kuuma, paista pullat kunnes pinta kullan ruskea. 

Pullien ei tarvitse kypsyä tässä vaiheessa sisältä koska kuumennus jatkuu uunissa! Itse paistoin kahdessa satsissa jolloin niillä on enempi tilaa pyöriä ja paistua joka pinnalta. 



6. Laita paistetut lihapullat uunin kestävään vuokaan ja kaada kastike päälle. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Paistoin itse kauemmin koska minun pullerot olivat aika suuria. Poista uunista ja ongi basilikat pois. 
Annostele lautasille ja ripottele pinnalle Parmesan-juustoa. Tarjoile salaatin kera.




TOMAATTI-MOZZARELLA-SIPULISALAATTI KAHDELLE
Pilko puolisen nippua kevätsipulia (muutkin sipulit käy) kulhon pohjalle. Lorauta hieman valkoviinietikkaa ja ripaus suolaa ja anna maustua sillä aikaa kun siivutat 2-3 keskisuurta tomaattia. Sekoita tomaatit ja sipulit keskenään, lisää tarvittaessa suolaa ja viinietikkaa maun mukaan. Annostele lautasille, pinnalle pari siivua tuore-mozzarellaa ja koristeeksi basilikan lehtiä. Voila!

PERUNALEIPÄSET
  • 2dl kylmää perunamuusia (OIKEISTA perunoista), 
  • 1dl gluteenitonta jauhoa 
  • 1/2 tl leivinjauhoa 
  • 1rkl öljyä 
  • ripaus suolaa
  • 1/2 kananmuna. 


Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi, ota taikinasta sopivan kokoisia 'möykkyjä', pyöritä ensin palloiksi ja litistä sitten ohuiksi leipäsiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pistele haarukalla reikiä leipiin, paista uunissa n. 10-15 min 250 asteessa tai kunnes kullanruskeita.
Aterian kruunaa tunnelmaan sopiva MUSIIKKI  ;








Tsekkaa myös muut lihapullareseptini:

-Mehevät jumbolihapullat yrttisessä tomaatti-kastikkeessa

-Parmesaani-tomaatti-lihapullat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tukholma - Best Western Plus Time Hotel - Sinulle jolle luksus-aamiainen ja rento tunnelma on tärkeää

Viime viikonloppuna vietimme synttäreitä Tukholmassa. Tarkoitus oli ottaa 'Päivä Tukholmassa-risteily' mutta lopulta suunnitelmat m...