- Käytä fermentoitua tai gluteenitonta soijakastiketta
- kananmunat eivät ole pakollisia
- kanaliemen voi korvata kasvisliemellä (huom:osa kuutioista sisältää gluteenia)
- kana ei myöskään ole pakollinen keitossa
- 4-6 kuivattua siitake- tai mustaa torvisientä
- 3 isoa herkkusientä
- 1dl kuivattuja liljankukkia
- 1,5dl bambunversoja
- 2tl tuoretta inkivääriä
- 2l kanalientä
- 3dl sienten liotuslientä
- 2 kananmunaa
- 200-300g broilerin paistileikettä tai rintafileetä
- 5tl soijakastiketta
- 1tl sokeria
- kuivattuja chilejä (löytyy Aasia-kaupoista ja ovat todella tulisia, ole varovainen, itse murustelin niitä soppaan 3 kpl.
- 1tl valkopippuria
- 5-6rkl Chinkiang-etikkaa
- 1 varsi kevätsipulia + lisää koristeeksi
- 1dl tuoreita herneitä
- 3-4rkl maissijauhoa veteen sekoitettuna
- loraus seesamiöljyä
- 1tl paprikajauhetta
- 3tl chilliöljyä. Omasta mielestäni siitä ei juuri tule makua eli toisaalta aika turha lisäys
- Aloita leikkaamalla broilerin liha pieniksi kuutioiksi ja laita pieneen kulhoon, raasta sekaan inkivääri käyttäen pientä raastinpuolta. Lisää pari tl soijakastiketta ja pyörittele niin että sekoittuu kunnolla. Ne saa nyt muhia rauhassa kun teet muut valmistelut.
- Laita kuivatut sienet (ja liljankukat) eri astiaan likoamaan kiehautettuun veteen, kuutioi tuoreherkkusienetkin odottamaan valmiiksi. Suikaloi tai kuutioi myös bambun versot ja 1 kevätsipulin varsi. Tee kanaliemi ja anna kiehahtaa. Voit poistaa kukat ja sienet likoamasta 15-20min. jälkeen ja lisätä 3dl sienten liotuslientä kanaliemeen.
- Lisää kiehuvaan liemeen Chinkiang-etikka, sokeri, chilliöljy, valkopippuri ja loput soijasta. Kun liemi taas kiehahtaa, on aika nakata sekaan kana, bambunversot, kuutioidut sienet ja kevätsipulin varsi. Lisää myös muserrettu kuiva chilli sekä paprikajauhe. Sekoita.
- Kun keitto alkaa taas kuplia, on aika lisätä liljankukat ja herneet. Lisää sitten veteen sekoitettu maissitärkkelys vähän kerrallaan ja sekoita. Jos keitto ei tunnu tarpeeksi paksulta, lisää maissitärkkelys-vesisekoitetta.
- Lisää sitten kananmunat ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.Keitto on nyt koristelua ja seesamiöljyä vaille valmis. Lisää ne juuri ennen kuin olet valmis annostelemaan keiton kulhoihin.
--------------------------------------------------------
Kommentit
Lähetä kommentti