Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Gluteenittomat letut (krepit)

| on
29.1.17
Tänään meillä oli plettupäivä. Mieheni on maanitellut minua päiväkausia tekemään niitä, mutta lopulta ne on aina jäänyt tekemättä, lupauksistani huolimatta. Nyt tästä lupausten rikkomisesta oli siis tehtävä loppu. 

Tämä on ohje jonka poimin muutama vuosi sitten Elisabeth Ekstrand Hemmingssonin 'Gluteenitonta herkkuruokaa' kirjasta. Ei muuten ole pöllömpi opus. Sieltä löytyy kaikki ne herkut mistä luulin joutuvani luopumaan, silloin kun olin gluteenittomalla ruokavaliolla, on useita pastanteko-ohjeita, pasteijataikinoita, blinejä ja 3 erilaista lettutaikinaohjetta ja paljon paljon muuta. Kokeilin lettutaikinoista jokaista mutta tästä tuli se ehdoton suosikkini, sillä tätä ei saa tarttumaan pannuun kiinni vaikka yrittäisi.


En tiedä olenko ainoa, mutta aiemmin kun tein lettuja, kaksi ensimmäistä meni aina harakoille. Ei mene enää. Itseasiassa nykyisin omin ensimmäisen letun aina itselleni ja syön sen ilman täytettä koska se saa kaiken sen ihanan voin maun itseensä pannusta. 


GLUTEENITTOMAT LETUT (KREPIT)  • 4dl Maitoa
  • 2dl maissitärkkelystä
  • 4 kananmunaa
  • 4rkl voita
  • 1/2tl suolaa 
  • voita paistamiseen

Vatkaa vispilällä maissitärkkelys maitoon kunnes maitoon ei jää yhtään 'jauhoklimppiä'. Lisää munat yksi kerrallaan. Sulata voi, ja lisää taikinaan. Lisää tässä vaiheessa myös suola. Vatkaa tasaiseksi. Letut kannattaa tehdä heti taikinan valmistuttua, sillä jos tämän taikinan jättää seisomaan, laskeutuu maissitärkkelys kulhon pohjaan liisteriksi, jolloin saa tosissaan käyttää voimaa sekoittaakseen sen uudestaan. 

Laita pannu kuumenemaan ja laita pannuun nokare voita. Kun rasva tirisee, kaada pannuun taikinaa juuri sen verran että pohja peittyy ohuesti kauttaaltaan. Ylläty kääntövaiheessa. Ei, se ei mee rikki, se on täydellinen (sillä varauksella ettei sulla ole vanha ruosteinen repalainen pannu, silloin tämäkin varmaan tarttuu kiinni). Rasvaa ei tarvitse lisätä tämän jälkeen sillä taikinassa on jo rasvaa. Itse tosin lisäsin n. 5 ison letun jälkeen vähän, koska voi on hyvää 😁. 


Tarjoile suolaisen tai makean kanssa. 
Minä tein molempia; Pääruuaksi jauheliha-kasvistäytteellä:

vaniljajäätelöllä ja mustikoilla. 

Voi namskis!
Hei, jos tykkäät blogistani, käyhän myös tykkäämässä FB-sivuistani niin saat etusivulle uudet postaukseni :)

https://www.facebook.com/kotigourmeeta
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti