Oma valokuva
Ruokaan rakastunut kodin hengetär, jonka pöperöitä on testannut jo vuodesta 2002 ihanan rehellinen kriitikko-mieheni, joka seikkailee blogissa nimellä Ukkeli, sekä vuodesta 2015 vähemmän kriittinen Suomenlapinkoirani Seppo. Romanian ja Italian ruokakulttuuri ovat lähellä sydäntäni, kuten myös Aasian keittiö, mutta myös Suomalaisen ja Brittikeittiön helmet saavat tilaa blogissa. Saatat myös päästä tutustumaan kotiini, tai päästä mielikuvamatkoille kun postailen reissuistani. Tervetuloa seuraan!

Translate

tiistai 28. helmikuuta 2017

Kebab-lihaa kotiuunista

Facebook ryhmissä on hehkutettu Mättömestarin kebab-ohjetta jo tovin joten päätin kokeilla sitä sitten itsekkin.

 Raaka-aineiden määriä olen soveltanut muutaman kokeilun jälkeen meidän makuumme sopivaksi. Esimerkiksi oregano on meidän huushollissa aika no-no-juttu. Ukkeli ei voi sitä sietää. Myös pippurin olen jättänyt viime aikoina poissa miehen allergian takia, mutta annan sen nyt kuitenkin olla reseptissä. 


Nyt kun olen saanut reseptin kohdilleen, saa Kebab'ravintolat' pitää pakastelastunsa. Olin muuten aika pöyristynyt kun etsimme taannoin jotain mikä edes aavistuksen muistuttaisi shawarmaa, ettei yhdessäkään paikallisessa kebab-mestassa ollut kebabvarrasta. Nyt keskustelemme jo oman vartaan ostamisesta. Mihinhän minä sen pukkaisin tuossa minikeittiössä? 

KODIN HENGETTÄREN KEBAB-LIHA
  • 1kg naudan jauhelihaa
  • 1 iso valkosipulin kynsi raastettuna
  • 20g Vegeta-aromisuolavalmistetta
  • 1/2tl kurkumaa
  • 1/2tl savupaprikajauhetta
  • 1/2tl valkopippuria
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • ripaus cayennepippuria
  • Hyppysellinen timjamia
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1tl juustokuminaa

Laita jauheliha kulhoon ja ala vaivata (jos sulla on se yleiskone, vaivaa taikinaa 30 minuuttia). Sekoita mausteet ja perunajauho keskenään. Lisää mausteet vähän kerrallaan vaivaamisen alkuvaiheessa ja jatka vaivaamista ainakin kahdenkymmenen minuutin ajan, tai kunnes taikinasta tulee tiivistä sitkoa. Itse vedin taikinan lopulta vielä joululahjaksi saamastamme lihamyllystä läpi (eli viimein vihimme myös sen vempeleen käyttöön).





Kun taikina on kunnolla sitkoontunut ja mausteet sekoittuneet tasaisesti, tee taikinasta tiivis pötkö ja aseta folion päälle. Jatka pötkön painelua tiiviiks niin että kaikki mahdolliset ilmakuplat häviää ja taikina tuntuu napakalta ja tiiviiltä. Kääri taikina tiukasti folioon ja käännä folion päädyt pötkön päälle. 



Laita uunin alatasolle pelti jossa on vettä n. 1cm:n verran. Kuumenna uuni sataan asteeseen ja aseta taikinapötkö keskitasolle. Laita taikinan keskelle paistomittari. 


Kun lihan lämpötila on 80 astetta. Sammuta uuni ja anna taikinan olla jälkilämmöllä vielä puoli tuntia. Kilon pötkö saavutti minulla 80 asteen 4h:n paistoajassa. 


Ota sitten pötkö uunista ja anna jäähtyä huoneen lämmössä. Avaa sitten folio ja taputtele lihan pintaa talouspaperilla.
Kääri liha sitten puhtaaseen folioon ja anna lihan kiinteytyä jääkaapissa n. 12h. 

Siivuta liha ohuiksi lastuiksi, ja paista nopeasti pannulla tai lämmitä mikrossa. Olen tehnyt siivutuksen sekä juustohöylällä että fileerausveitsellä. Jälkimmäisellä tulee mielestäni parempaa jälkeä. 



Tarjoile salaatin ja Pita-leivän kanssa tai kääri rullarieskaan salaatin ja itsetehdyn aiolin kanssa.

Myös srirachalla maustettu majoneesi on kuin tehty tälle herkulle.

Hitsi että on muuten herkkua! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tukholma - Best Western Plus Time Hotel - Sinulle jolle luksus-aamiainen ja rento tunnelma on tärkeää

Viime viikonloppuna vietimme synttäreitä Tukholmassa. Tarkoitus oli ottaa 'Päivä Tukholmassa-risteily' mutta lopulta suunnitelmat m...