torstai 16. helmikuuta 2017

Valkosipulin ystävän taivas on tässä; Mujdei - eli Romanialainen valkosipulikastike

Päätin tehdä tästä kastikkeesta ihan oman kirjoituksen tehdäkseni siitä helposti löydettävän. 

Kyseessä on Romanialainen kastike tuore-valkosipulista, joka on parhaimmillaan grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa, mutta meillä sitä tehdään vähän minkä kanssa sattuu, joskus jopa pizzan päällä.

Tää on varsin tuju kastike joten en lähtisi tällä evästämään jos on aamulla tärkeä neuvottelu edessä... 😉

MUJDEI

  • 6-7 valkosipulin kynttä
  • 1,5rkl auringonkukkaöljyä
  • 1/2tl vegeta-mausteseosta (tai aromisuolaa)
  • n.1dl kylmää vettä

Raasta valkosipulin kynnet pieneen kulhoon.
Lisää Vegeta ja tilkka öljyä (n.2-3tl). Sekoita haarukalla voimakkaasti kunnes seoksesta tulee paksu ja puuromainen, noin 3 minuuttia. 

Lisää vettä tilkka kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Kun vesi on käytetty, valmis! Kyllä, ei voi paljon helpommaksi mennä, mutta sitäkin herkullisempi. Kokeileppas vaikka grillatun kanan ja polentan kanssa. 





Tämä on Mujdei yksinkertaisimmillaan. Jos haluat, voit lisätä siihen 3rkl ranskankermaa kun olet sekoittanut puuromaisen massan. Tällöin pari rkl vettä riittää desin sijaan.

Nauti grillatun lihan, kalan, kasvisten kanssa, lisää valmiin pizzan päälle, miksei pastankin.
xx


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti