Romanialainen lihapata - TochiturĂ-

maalisk. 14, 2017 0 comments
Eilen meillä kestittiin ystäviä ja sisareni perhettä Romanialaisen menun siivittämänä. Alkuruuaksi tarjoilimme Savuluukeittoa -Ciorba de Oase, ja pääruuaksi oli herkullinen Romanialainen lihapata-Tochitura.

Esillepano on varsin valjun näköinen mutta perinteisesti aseteltu; paistettu muna asetetaan lihapadan päälle, ja juusto ripotellaan polentan päälle. 
Pata tarjoillaan perinteisesti hapatettujen kasvisten tai suolakurkkujen kera.


Soppaan en ala kirjoittamaan reseptiä, sillä käytimme Romaniasta tuotua Bors Magic-mausteseosta, jota ilman keitosta ei tulisi mitään. Romanialaisilla Ciorba-keitoilla on ihan oma uniikki makunsa, se on jopa aavistuksen hapanta (minkä tuo se Bors Magic), mutta olemme joskus käyttäneet myös ihan sitruunaa keiton 'hapatukseen'. 


Mutta sitten lihapataan!


TOCHITURA

  • 400g porsaan kassleria kuutioituna
  • 1 pkt Wotkins grilleriä viipaloituna 
  • 2tlk Mutti tomaattimurskaa
  • 4 valkosipulin kynttä raastettuna/murskattuna
  • Vegeta-mausteseosta
  • ripaus suolaa
  • 1 paistettu kananmuna per annos (jätä keltuainen löysäksi)
  • keitettyä polentaa
  • parmesan lastuja 
Voit myös käyttää porsaanlihan lisäksi esim kuutioitua naudanlihaa makkaran sijaan, kuten Romaniassa monesti tehdään.

Romaniassa Tochitura tarjoillaan suolaisen, murustetun lampaanjuuston kanssa (vähän kuin Fetaa mutta parempaa :D). 

Stockan Herkusta olisi varmaan löytynyt jotain vastaavaa mutta nyt ei ehtinyt...
  • lisukkeeksi viipaloituja suolakurkkuja, säilöttyjä jalapenoja tai muita etikoituja kasviksia

Ruskista possukuutiot pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja siirrä uunivuokaan. Paista sitten makkaraviipaleet pannulla, ja lisää nekin uunivuokaan.



Sekoita kulhossa tomaattimurskaan valkosipuli ja vegeta, ja kaada murska lihojen päälle uunivuokaan. 
Paista uunissa n. 1,5 tuntia. Keitä polenta kattilassa ja kippaa lautaselle. 




Asettele lautaselle lihapataa, aseta päälle paistettu kananmuna, lusikoi tai muotoile vaikka lasilla polentasta mukavan kokoinen köntti lautaselle, päälle juustoa. Tarjoile suolakurkkuviipaleiden tai etikka-jalapenojen kanssa. 







Juomatippi:


Meillä oli ruokajuomana Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2015 punaviini. Kyseessä on Chileläinen varsin hyvä viini hintaansa nähden. Maku on täyteläinen mutta silti helposti juotava sekä ruuan kanssa, että ilman 😉 8,99€. 



Tömpsyjä varten (mikä on ihan must Romanialaisissa illanistujaisissa) oli tarjolla ihan aitua ja rehellistä Jaloviinaa. Saimme pullon vierailta tuliaisina, mikä olikin oikein hyvä, sillä ukkeli unohti, siis UNOHTI ostaa tömpsyviinaa 😨!!



Meillä oli kyllä huippuilta huippuseurassa, ja mikä olikaan ihanampaa aamulla herätessä, kuin kasata Reissumiehen päälle kylmää, jäljelle jäänyttä Tochituraa ja juustoa.... nyt on pakko sanua että omnom, don't hate me 😜





p.s. kuva viinipullosta Alkon sivuilta

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca