keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Kesän juhliin, Hedelmäinen juustokakku!


On taas valmistujaisten, kevätjuhlien, konfirmaatioiden ja kesähäiden aika. 

Jos et ole jauhopeukalo, muttet halua tilata silti kaikkia herkkuja valmiina, on tämä helppo juustoinen kakku täydellinen vaihtoehto kahvipöytään.



Itseasiassa itselläni tämä tuli tekaistua erään synttäripäivän jälkeisenä aamuna kun huomasin miten paljon kermakakun raaka-aineita oli jäänyt yli. Tällaisen pikakakun saa aikaan mistä hedelmistä vain, mutta tässä resepti minun raaka-aineilla.


HEDELMÄINEN JUUSTOKAKKU
  • 2 siivua kakkupohjaa (käytin ihan valmista kakkupohjaa mutta itsetehty on aina plussaa, niin maussa kuin omatunnossakin)
  • 200g Maustamatonta tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)
  • 1,5dl maustamatonta rahkaa
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2rkl hienoa sokeria
  • 2-3 Kiivi hedelmää kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
  • n. 10 isoa mansikkaa viipaloituna
  • iso kourallinen karhunvatukoita
  • 6-8 vihreää viinirypälettä halkaistuna
  • mehua kakkupohjan kostutusta varten (käytin punaista juissin tapaista)
Laita ensimmäinen kakkupohjasiivu kakkualustalle ja kostuta se kevyesti mehulla. Sekoita rahka ja tuorejuusto ja lisää siihen sokerit.

Levitä paksu kerros rahka-tuorejuustosekoitetta kakkupohjan päälle. Jätä kuitenkin sitä aavistus sivuun, sillä se toimii myös 'liimana' pintakoristelulle. Voit myös laittaa marja/hedelmäsiivuja tähän väliin. Itse viskelin vain randomisti muutaman mansikkasiivun. Aseta toinen kakkupohjasiivu päälle. 

Kostuta tästä pohjasta vain reunoja aavistus, hedelmät ja rahkaseos molemminpuolin kostuttaa jo tätä ihan tarpeeksi.

Laita rahka-juustosekoitetta hyvin ohuesti pintaan. Sen ei tarvitse tursuilla nyt reunoista. Lopputuloksesta tulee kevyemmän oloinen kun kullanruskeat kakkupohjat näkyy sivusta sellaisenaan.

Aloita koristelu ulkoreunasta; aseta viipaloidut Kiivit limittäin kakun reunoja mukaillen. Seuraavaksi mansikkasiivut, puolitetut karhunvatukat, rypäleiden puolikkaat, taas mansikat ja keskelle herkullinen rykelmä karhunvatukoita.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua. 

Mun täytyy myöntää että pilasin itse täydellisen ulkonäön tekemällä täydelliseen kakkuun gelatiinipinnan. 
Don't do it!

Herkullisia juhlia toivotellen
xxx




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti