torstai 11. toukokuuta 2017

Makeaa mahan täydeltä: Kuohkea mustikkarahkapiirakka

Tänään on suuri päivä! Nimittäin tänään minä kaivoin piilosta uuden piirakkavuokani ja vihin sen käyttöön semmoisella herkulla että oksat ja pois! 

Syksyllä poimimani mustikat alkavat olla hupenemaan päin, mutta luulen että niistä vielä yksi piirakka saadaan aikaan.

Päätin tekaista piirakan jossa on kuohkea pehmoinen, jopa hieman kakkumainen pohja, jota täydentää ihana rahkakuorrutus. Tämä herkku menisi vaikka äitienpäiväpöytään. 

MUSTIKKARAHKAPIIRAKKA

POHJA
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2dl sokeria
  • 100g voita sulatettuna
  • 1,5tl vanilijasokeria
  • 1dl maitoa
Vatkaa sekaisin munat, sokerit ja voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoon ja lisää jauhoja ensin desi, lisää sitten maito ja vatkaa tasaiseksi, lisää loput jauhot. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Levitä pinnalle n. 5dl mustikoita. Jos käytät pakastemarjoja, ne voi heittää jäisenä pinnalle. 




RAHKATÄYTE
  • 2,5dl maitorahkaa
  • 1dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1tl vanilijasokeria


Vatkaa täyte tasaiseksi ja levitä mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa 35-40 minuuttia.









Nauti kera kahvikupposen, eikä pala vaniljajäätelöäkään kokemusta huononna 😉.
Herkullista viikon jatkoa!

xxx


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helppoja ja täyttäviä eväitä töihin ilman viljoja-KARPPISUBI

Blogissa on ollut hiljaista, sillä kodin hengetär on ollut idea-nurkassaan miettimässä uusia reseptejä jotka eivät sisältäisi viljoja. Miehe...