maanantai 29. toukokuuta 2017

Mehevät jumbolihapullat yrttisessä tomaatti-kastikkeessa

Meidän ruokalistamme on viimepäivinä ollut enemmän ja enemmän Italialaispainotteinen... ja samoilla main pysytään tänäänkin.

Tänään pyöräytin isoja, mehukkaita, pinaatilla ja basilikalla höystettyjä lihapullia, joista ensin paistoin pinnat kiinni ja sitten hauduttelin uunissa valkosipulisessa tomaattikastikkeessa viidenkymmenen minuutin ajan.

Lisäksi keittelin pastaa; Penneä, Fusillia ja Farfallea (eli kaikkea mitä oli vain vähän jäljellä), ja pyöräytin lopuksi ne vielä pannussa jossa olin kuullottanut valkosipuliraastetta voi-oliiviöljyseoksessa ja rouhaisin pintaan merisuolaa suolamyllystä. 



-Tarkoittanee hyvää kun kysyessäni ukkelilta palautetta, sain 
sohvan pohjalta tyytyväistä myhäilyä, kaksi heiluvaa peukaloa 
ja kommentin 'dogs bollocks'. Eli suosittelen kokeilemaan-


MEHEVÄT JUMBOLIHAPULLAT JA
YRTTINEN TOMAATTIKASTIKE 
  • 350g nautasikajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • nippu basilikaa
  • kourallinen babypinaattia
  • 1/2 kesäkurpitsa lohkoina
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk Mutti tomaattimurskaa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1/2tl juustokuminaa
  • 2 laakerin lehteä
  • suolaa
  • pippuria
  • paprikajauhetta
  • chilikastiketta
  • tuoretta mozzarellaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuutioi sipuli pieniksi kuutioiksi. Erota kuutioista puolet ja laita sivuun kastiketta varten, toinen puoli kulhoon.

Lisää kulhoon jauheliha. Leikkaa tai revi 5 lehteä basilikaa pieneksi, ja lisää kulhoon. Tee sama myös viidelle pinaatinlehdelle ja lisää kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, chilikastikkeella ja juustokuminalla ja vaivaa taikinaksi. 

Pyöräytä taikinasta isoja lihapullia. Ne saavat jäädä rosoisiksi ja löysiksi, älä siis pyöritä niistä liian kiinteitä, tällöin lopputulos on myös pehmeä ja mehukas. Sain tästä määrästä 7 lihapullaa.

Laita lihapullat kuumaan pannuun ja paista niistä nopeasti pinnat kiinni. Nosta lihapullat sitten uunivuokaan odottamaan. 

Laske lämpöä pannussa ja lisää sipulikuutiot jotka jätit odottamaan aiemmin. Raasta sekaan valkosipulin kynnet ja kuullota hetki lihapullista irronneessa rasvassa. 




Kaada pannuun sitten tomaattimurska ja kesäkurpitsalohkot. 
Lisää kastikkeeseen loput pinaatista ja mausta suolalla ja pippurilla. 




Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää pannuun. Anna kastikkeen muhia hetki pannussa. Jos haluat kastikkeesta aavistuksen paksumpaa, sekoita 1tl maissitärkkelystä tilkkaan kylmää vettä ja sekoita kastikkeeseen. 




Kaada sitten kastike lihapullien päälle uunivuokaan, lisää muutama basilikan lehti ja laakerin lehdet ja laita uuniin 50 minuutiksi. 


Tarjoile lihapullat pastan ja revityn mozzarellan kanssa. Pinnalle voit lisätä vielä muutaman tuoreen basilikan lehden.



Tutustu myös toiseen lihapullareseptiini TÄÄLLÄ . 

Mukavaa viikkoa ihanaiset lukijani <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti