Nopeasti hyvää Thaimaalaisittain... Thai Curry-broileria

toukok. 4, 2017 2 comments


"Mä en koskaan osta valmiiksi marinoituja lihoja!", kuulee minun usein paasaavan, ja se näin niinkuin yleisesti ottaen on lähellä totuutta, mutta joskus eteen tulee tilanne, jolloin täytyy vetää poikkeus-kortti eteen.

Tänään oli yksi niistä päivistä, sillä tarjouksessa oli Lime-korianteri-maustettua broilerinleikettä, ja pakkohan sitä oli ostaa kokeiluun, ja saatanpa ostaa sitä joskus uudestaankin. Ei nimittäin ollut huono ollenkaan. 

Tottahan mä unohdin ostaa kookosmaitoa, mutta minullahan oli se purkki sitä kookosöljyä mille tuossa tovi sitten kaipasin käyttöideoita. Jaoin sen silloin kahteen purkkiin jos sille tulisi käyttöä myös keittiössä, siitä on nimittäin tullut luottovoiteeni, joka tuntuu tepsivän Psoriasikseenkin paremmin kuin lääkevoide. 

Päätin tekaista Currytahnan itse, vaikka jääkaapissa olisi ollutkin valmistahnaa, koska raaka-aineita oli suhteellisen mukavasti sellaisen valmistukseen. Tässäpä siis reseptiä perustahnaan. Toki sitä voisi heittää sekaan Thai-basilikaa ja sitruunaruohoa jos oikein alkaisi hifistellä mutta tästä tulee tosi hyvä näinkin. 





HANNAN CURRYTAHNA THAI-TYYLIIN
  • 2rkl auringonkukkaöljyä
  • 2rkl kookosöljyä
  • 2tl raastettua inkivääriä
  • 2 raastettua valkosipulia
  • 1 vihreä chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
  • puolikkaan limen mehu ja kuoret raastettuna
  • 1rkl kalakastiketta
  • 1tl jauhettua korianteria
  • 1tl kurkumaa
  • 1/2tl paprikajauhetta
  • 1/2tl Thai green curry-jauhetta (Santa Maria)
  • 1tl korianterinlehtiä (tuoreena tai kuivattuna)
  • 1/2tl juustokuminaa
  • 1/2 pieni sipuli hienonnettuna
  • 1/2 dl ruokakermaa (tai kookosmaitoa)
Heitä kaikki ainekset Blenderiin tai tee sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Aamen.

Tänään siis tein Broileri-kasvis-currya, mitä varten ostin 

  • paprikaa, 
  • sipulia, 
  • porkkanaa ja 
  • kesäkurpitsaa
  • Minimaissitkin sopisivat tähän hyvin, ja vesikastanjat, mutta tänään lähdettiin vähän simppelimmillä raaka-aineilla.

Jos käytät lihaa, paista se ensin öljyssä lähes kypsäksi. Lisää kasvikset. 
Itse kuutioin kasvikset yleensä suht suuriksi, jotta ne ei ylikypsene ja niihin jää vähän pureskeltavaa. 

Paistele keskilämmöllä muutama minuutti ja lisää currytahna ja anna muhia vielä viitisen minuuttia. 

Lisää sitten kookosmaito tai kerma ja anna muhia ykkösellä n. 10 minuuttia. Tarjoa Jasmin-riisin kera!


Kommentit

  1. Kokeile ihmeessä ja ilmoittele sitten tykkäsitkö :). Tuolla FB:n yhteisössä sain vinkkiä että siihen voisi paahtaa myös korianterin siemeniä. En ole niitä vielä kokeillutkaan, pitänee napata kauppareissulla mukaan seuraavaa kertaa varten :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca