Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Ravintolapäivän huumaa ja helppoja lounasreseptejä pastasta ja riisistä kiireiseen arkeen

| on
23.5.17
No nyt on ollut hiljaista blogissa jo liian pitkään.
Meillä oli nimittäin hyvin spesiaaleja vieraita kylässä viikonloppuna, joiden kanssa juhlittiin sekä mieheni että minun synttäreitä.

Vierailun kokkauksista en taltioinut yhtään ruokakuvaa, sillä ruoka koostui pääasiassa parvekegrillauksesta, niin herkullista kuin se olikin. Oli broilerivartaita, maisseja, Romanialaisia minimakkaroita , salaatteja jajaja... 

Lauantaina pääsimme kuitenkin maistelemaan superherkkuja, kun menimme ihanassa auringon paisteessa Helsinkiin testaamaan ravintolapäivän antimia.

Säät olivat kyllä niin meidän puolella koko vierailun ajan ja ystävämme näkivät kyllä parhaat palat kesäisen Helsingin tarjonnasta; oli konsertteja, valtava ruokatarjonta, merikylpylä satamassa, ja perjantaina kirmailtiin Linnanmäellä lasten kanssa. 


Pojat olivat mielissään kun löysivät Pohjois-Espalta kojun jossa tarjoiltiin Romanialaisia herkkuja, joten he poimivat annoksensa sieltä, kuten myös lapset. Minä tyydyin ihanan rapeisiin kevätkääryleisiin kun en jaksanut palata kadun toiseen päähän hakemaan Singapore nuudeleita joihin olin iskenyt silmäni jo alkumetreillä. Ystäväni haki Intialaista Kana Biryania. Hengailtiin Esplanadilla, istuskeltiin terasseilla ja katseltiin ihmispaljoutta. Huippu viikonloppu kaiken kaikkiaan!

Nyt vieraat ovat palanneet Lontooseen ja arjen aherrus saa jälleen alkaa. 



Minä päätin myös kiskaista vihdoinkin vuoden laatikossa maanneet juoksutrikoot jalkaan ja lähteä juoksemaan. 
Juoksuintoni sai vielä lisäboostia kun mieheni kotiutui tänään tällaisten ihanuuksien kanssa...
Voin kertoa että oli kyllä jo aikakin uusia kymmenen vuotta vanhat juoksukenkäni... Kyllä, kymmenen!

Kyllä uudet kamppeet vaan saa motivaationkin nousemaan ihan erilailla. Kenkien pohjat mätsäävät uuden NY-lippikseni kanssa, ja ostinpa juuri turkoosin topinkin eilen juoksua varten. 

Vieläkö ehtisi kesäkuntoon heinäkuuksi, tai edes elokuuksi? Silloinhan se kesä on yleensä parhaimmillaan. Olkoon tämä minun seuraavan kahden kuukauden haaste! Nyt vaan pitää syödä kaikki tuliaiskarkit ja lahjakarkit, sekä lasten jättämät jäätelötkin pakkasesta tilaa viemästä. Vasta sitten voin keskittyä ruokavaliomuutoksiin. Nyt vain juoksen jäätelöt hölskyen kaksi kertaa päivässä vajaan tunnin lenkkejä. Onhan sekin jo jotakin, eikö?

Siitä aasinsiltana helppojen lounaiden ääreen. 
Minulla alkaa keskiviikkona uusi työ, ja olen päättänyt että huolimatta Sellon mahtavasta ruokatarjonnasta, on minun nyt petrattava itse tehtyjen lounaiden kanssa. 


Todella helppo, terveellinen ja nopea lounas käy käden käänteessä vaikkapa seuraavalla reseptillä ja maistuu myös kylmänä:


MAUSTEINEN KASVISPAISTOS
  • puolikas kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1 pieni sipuli
  • pari kourallista babypinaattia
  • ripaus juustokuminaa
  • 1/2 tl currytahnaa (värillä ei väliä)
  • suolaa ja pippuria
  • paprikamaustetta
  • tiraus valkoviiniä
  • valkosipulia (jätä pois jos työskentelet ihmisten kanssa :D )
Viipaloi kaikki kasvikset ja raasta valkosipulin kynnet. Kuumenna pannu, laita siihen loraus oliiviöljyä. Kuullota porkkanasiivut ja valkosipuli oliiviöljyssä, lisää sitten loput kasvikset ja paista pari minuuttia täydellä teholla. Kaada sekaan valkoviini ja currytahna ja anna keittyä kokoon. Lisää mausteet koko ajan sekoitellen ja ihan lopuksi pinaatin lehdet. Done. Vartti max

------------------------------------------------

Seuraava resepti vie vielä vähemmän aikaa...


NOPEA RIISIKASVISPAISTOS EDELLISEN ILLAN RIISIJÄMISTÄ
  • keitettyä jäähdytettyä riisiä
  • puolikas tuore parsakaali
  • 1 porkkana
  • 1 pieni sipuli
  • 2 siivua pekonia
  • mausteita joista pidät
  • kurkumaa värjäämään riisi herkullisen keltaiseksi
  • soijakastiketta
Paista pekoni kypsäksi pienessä määrässä oliiviöljyä. Lisää viipaloidut kasvikset ja paista ne noin puolikypsäksi. Lisää riisit ja sekoita. Lisää soijaa ja kurkuma ja sekoita kunnes riisi on keltaista. Nauti!
----------------------------------------------


PIKAINEN KASVISPASTA JA SIITÄ TEHTY SALAATTI
  • Fusilli pastaa
  • 5-6 palaa pakastepinaattia
  • kukkakaalin kukintoja
  • kourallinen vihreitä papuja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi (tai enemmän jos ei ole työlounas)
  • loraus punkkua
  • oliiveja
  • 1/2 kesäkurpitsa kuutioituna
  • 1-2 isoa herkkusientä viipaloituna
  • mausteita maun mukaan
Keitä pastaa 1-2 minuuttia vähemmän kuin pussin kyljessä lukee. 

Laita sillä aikaa pannu kuumenemaan ja sulata pakastepinaatit reilussa määrässä oliiviöljyä.Tämä siksi, koska 

oliiviöljy+valkosipuli+pasta = taivas, ihan vaikka pelkästään! 

TÄÄLLÄ muuten toinen taivaallisen ihana valkosipuli-oliiviöljy-pasta joka kannattaa testata!



Raasta sekaan valkosipuli ja kuutioitu sipuli, ja anna kuullottua hetki. Lisää loput kasvikset ja viini ja anna viinin keittyä kokoon. 

Valuta pasta ja kaada pasta pannuun. Sekoita hyvin jotta kaikki ihana vihreä soossi pääseetakertumaan pastan kierteisiin. 

Raasta päälle lempparijuustoasi. Meniköhän 20 minuuttia edes ja maku mikä mainioin...







Salaattia varten:

Anna kasvispastan jäähtyä. Kaada se sitten kulhoon ja leikkele sekaan lemppari salaattiasi, kurkkua, tomaattia, ja iso lusikallinen majoneesia. Nopeaan majoneesiin resepti TÄÄLLÄ . Lisää suolaa ja basilikaa, lisää oliiveja, ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa. Om nom.

Tämä salaatti lähtee huomenna mukaan töihin... 

Kovasti jo mietin mitä ihanaa kokkailen torstaina kun on vapaapäivä... 

Ihanaa viikon jatkoa teille kaikille <3

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti