Ukkelille sitten ei riitä mikään... Kerroin hänelle juuri puhelimessa että kotona odottelee Kanaa osterikastikkeessa ja paistettuja nuudeleita, ja mikä on vastaus? 'What about hot&sour soup?'.
Onneksi, onneksi minulla ei ollut raaka-aineita sen luomiseen, sillä se on varsin suuritöinen, mutta istahtaessa takaisin koneen ääreen, alkoi minullakin tehdä mieli keittoa ja aloin miettiä kuumeisesti mitä saisin aikaan raaka-aineilla mitä minulta löytyy, ja toki sen tulisi sopia silti Aasialaiseen teemaan.
No, jauhelihaahan on AINA pakkasessa, ja kaappi täynnä Itämaisia mausteita joten what's the problem, I thought ja ryhdyin hommiin.
Olin juuri keittänyt kanalientä broilerin luista jotka jäivät pääruuan valmistuksesta, ja lientä jäi reilusti yli. Kaadoin liemeen litran lisää vettä ja laitoin takaisin kiehumaan. Tästä tulisi liemi keitolleni...
LIHAPULLAKEITTO THAIMAALAISITTAIN
- 2l kanalientä
- 300g jauhelihaa (mikä vain käy, käytin nautasikaa)
- 1rkl punaista thai currytahnaa jauhelihaan ja
- 1rkl samaa tahnaa keittoliemeen
- 1tl sitruunaruohotahnaa
- loraus sitruunamehua
- 1tl kookosöljyä
- loraus soijakastiketta
- ripaus kurkumaa
- ripaus paprikajauhetta
- ripaus thai surry mausteseosta
- 2rkl kiinalaista etikkaa
- loraus seesamiöljyä
- 2 kuivattua birds eye chilliä
- kourallinen herneitä
- kevätsipulia
- 2 kananmunaa
Sekoita jauhelihaan kaikki muut mausteet paitsi birds eye chilli ja kiinalainen etikka ja vaivaa taikinaksi. Kun kanaliemi kiehuu, lisää siihen kiinalainen etikka, pyörittele sitten jauhelihasta pyöryköitä ja tiputtele ne liemeen.
Riko sitten kulhossa munien rakenne rikki ja valuta kananmunat keittoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää herneet loppuvaiheessa. Lisää vielä 1rkl punaista currytahnaa keittoon ja hauduttele vielä n. 10 minuuttia.
Tähän sopisi myös loraus kookosmaitoa, mutta kookoksen makua saa myös tuosta pienestä määrästä kookosöljyä.
Koristele valmis annos pilkotuilla kevätsipulin varsilla.
Kommentit
Lähetä kommentti