---Ruokablogi---

Aikuisten nopeita herkkuja - Konjakilla terästetyt mustikkamuffinssit

| on
21.7.17
Ilmoittiko yllätysvieras tulostaan viimetipassa? Ei hätää. Nämä muffarit valmistuvat käden käänteessä ja konjakki tuo näihin muuten perus-muffareihin aivan uuden ulottuvuuden! 

Tänään aamiais-smoothiestani jäi mustikoita yli, joten päätin antaa jauhopeukalolleni töitä. 

Päätin tekaista muffareita, nyt kun minulla viimein on tuo muffinssivuokakin. Reseptinä käytin yksinkertaista 'kaikkia yhtä paljon'-tekniikkaa. 

Taikinan tekoon valmistautuessani katseeni osui ukkelin korkkaamattomaan konjakkipulloon jonka hän sai työn tilaajalta lahjaksi hyvästä työstä, ja 'Heureka' -konjakissa marinoidut mustikat-idea oli valmis. Lorautin kulhoon mustikoiden sekaan n 1/2dl konjakkia ja ripauksen sokeria, ja annoin maustua taikinan valmistuksen ajan. 


KONJAKILLA TERÄSTETYT MUSTIKKAMUFFINSSIT 

Tässä reseptissä heitämme siis huutia mitoille, ja mitataan laseilla. 
Tarvitset:

  • jauhoja (mulla oli vain durum-jauhoja, niillä onnistui oikein hyvin, mutta uskoisin että esim. erikoisvehnäjauho olisi parempi)
  • sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  • 2rkl kaakaojauhetta (ei pakollinen)
  • mustikoita tai muita kauden marjoja (mulla oli ehkä n. desin verran, enempi tai vähempikin käy
  • loraus konjakkia (rommikin ois hyvä)
Ota esille kolme samanlaista lasia. Riko kananmunat yhteen. Mittaa toiseen sokeria (ja vaniljasokeri) samaan korkeuteen asti kun munat ovat. Mittaa kolmanteen jauhoja saman verran (myös se kaakaojauhe ja leivinjauhe).

Vatkaa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot vähän kerrallaan. Lisää marja-konjakkiseos valmiiseen taikinaan ja sekoita varovasti rikkomatta marjoja. 

Kaada taikina muffinssivuokiin, noin puoleen väliin sillä ne nousevat. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

Koristelin omani strösseleillä. Hieroin muffareiden pintaan aavistuksen luomuhunajaa 'liimaksi'.



Nami nami... Nyt kahvit porisemaan!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti