Oma valokuva
Ruokaan rakastunut kodin hengetär, jonka pöperöitä on testannut jo vuodesta 2002 ihanan rehellinen kriitikko-mieheni, joka seikkailee blogissa nimellä Ukkeli, sekä vuodesta 2015 vähemmän kriittinen Suomenlapinkoirani Seppo. Romanian ja Italian ruokakulttuuri ovat lähellä sydäntäni, kuten myös Aasian keittiö, mutta myös Suomalaisen ja Brittikeittiön helmet saavat tilaa blogissa. Saatat myös päästä tutustumaan kotiini, tai päästä mielikuvamatkoille kun postailen reissuistani. Tervetuloa seuraan!

Translate

tiistai 11. heinäkuuta 2017

Avokadovoi kruunaa pihvin kuin pihvin

Kops, sanoi postiluukku, kun uusin Glorian ruoka&viini-lehden numero tipahti eteisen matolleni, ja vielä vapaapäivänä. Kuukauden kohokohta ihan heittämällä!

Vesi kielellä pläräsin sivu sivulta reseptejä läpi ja suunnittelin tulevia herkkuillallisia. Mutta koska olemme säästökuurilla ennen Espanjan lomaa, täytyi minun aloittaa reseptien testailu niistä vähän huokeammista vaihtoehdoista. Tänään se olkoon avokadovoi.

Tämä ihanan pehmeän ja suorastaan kermaisen rakenteen omaava maustevoi on niin hyvää että voisin syödä sitä sellaisenaan, mutta täydellisimmillään se on grillatun tai paistetun pihvin päällä. 

Tänään avokadovoinappi istahti huijauslehtipihvin päälle, ja sipaisinpa sitä myös uusien perunoiden pintaan... Voi juku mitä herkkua!

Lehden reseptistä poiketen käytin kuivattuja korianterin lehtiä, ja laitoin vain yhden teelusikallisen juustokuminaa, koska mies ei ole fani. Myös pippurin jouduin jättämään pois koska miehen vatsa ei sitä kestä. Sen sijaan lisäsin myllystä mustapippuria suoraan omalle pihvilleni, avokadovoihin murustin sen sijaan puolikkaan kuivatun birds eye chilin koska siitä ukkeli ei oirehdi, ihme kyllä.

Poikkesin myös sillä tavalla, etten vääntänyt voista pötköä, vaan lusikoin muottiin juuri sopivan kokoisia nappeja jotka saa helposti kipattua pihvin päälle ja näyttävätkin kivoilta (tosin omalla mallilautasellani on se köntti joka ei muottiin mahtunut :D )

Tästä tuli kyllä ehdoton lemppari pihviaterioille!

Ihanaa ja aurinkoista heinäkuuta kaikille!

p.s. käythän tykkäämässä myös fb-sivuistani. Siellä jaan oivalluksia ja ideoita, joista en aina tee blogikirjoitusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tukholma - Best Western Plus Time Hotel - Sinulle jolle luksus-aamiainen ja rento tunnelma on tärkeää

Viime viikonloppuna vietimme synttäreitä Tukholmassa. Tarkoitus oli ottaa 'Päivä Tukholmassa-risteily' mutta lopulta suunnitelmat m...