Oma valokuva
Ruokaan rakastunut kodin hengetär, jonka pöperöitä on testannut jo vuodesta 2002 ihanan rehellinen kriitikko-mieheni, joka seikkailee blogissa nimellä Ukkeli, sekä vuodesta 2015 vähemmän kriittinen Suomenlapinkoirani Seppo. Romanian ja Italian ruokakulttuuri ovat lähellä sydäntäni, kuten myös Aasian keittiö, mutta myös Suomalaisen ja Brittikeittiön helmet saavat tilaa blogissa. Saatat myös päästä tutustumaan kotiini, tai päästä mielikuvamatkoille kun postailen reissuistani. Tervetuloa seuraan!

Translate

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Metsän antimet talteen -metsäsienet etikkaliemessä-

Tänään lähdin metsään päämääränäni löytää suppilovahveroita, mutta ei niitä näkynyt, lukuunottamatta yhtä  ihan pikkiriikkistä suppisvauvaa, jonka jätin vielä kasvamaan. 

Jouduin jälleen tyytymään rouskusaaliiseen, tai no, olihan siellä 2 kuivaa kantarelliakin joukossa ja pari keltahaperoa. 

Samalla täydensin mustikkavarastoa puolellatoista litralla. Pelkäsin että mustikat olisivat jo menneet pieruksi metsässä, poiminhan ensimmäisen satsini jo yli 3 viikkoa sitten, mutta taisivat olla nyt oikein mehevimmillään, pulleita ja makeita. Jospa jaksaisin vielä huomenna tsempata...


Aikomukseni oli tehdä rouskuista suolasieniä, mutta sitten muistin tehneeni ihan kaupan herkkusienistä joskus etikkasieniä, joten päätin kokeilla samaa reseptiä metsäsieniin. 

Vaikka olin 99,9% varma että nää ruskeet oli pikkurouskuja, päätin ryöpätä ne joka tapauksessa, koska alunperin olin 'tunnistanut' ne kangasrouskuiksi, enkä halunnut vatsanpuruja.

Keitin lopulta kaikkia sen 10 minuuttia väljässä vedessä puhdistettuani ne ensin siivilässä.

Isommat rouskut halkaisin kahtia, pienemmät jätin kokonaisiksi.
Kaadoin ne sitten siivilään ja huuhtelin kylmällä vedellä.


METSÄSIENET ETIKKALIEMESSÄ
 • 1,5-2l metsäsieniä, melkein mitkä vaan käy kantarelleista rouskuihin
 • 1 sipuli kuutioituna
 • 2dl vettä
 • 2dl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
 • 2rkl kiinalaista chinkiang etikkaa (optional)
 • 1 porkkana ohueksi siivutettuna
 • 2 laakerinlehteä
 • 3 kuivattua neilikkaa
 • 2 valkosipulin kynttä
 • sinapinsiemeniä (1-1,5rkl noin..)
 • muutama maustepippuri
 • n. 1,5rkl merisuolaa
-Voit myös lisätä tuoretta timjamia tai rakuunan oksia, mutta kun minulla on tuo ranttu-ukkeli joka ei ole yrttien ystävä, jätin ne pois...-

Jos käytät ryöpättäviä sieniä, ryöppää ne ensin väljässä vedessä. Google auttaa, mutta esim. rouskuja ryöpätessä karvarousku tarvitsee 10 minuuttia keittoaikaa kun muille ryöpättäville riittää 5 minuuttia. Kaikkia rouskujahan ei tarvitse ryöpätä ollenkaan, mutta tarkista aina viisaammilta (kuin minä).

Laita sitten kattilaan vesi, sokeri, suola, neilikat, laakerinlehdet, sinapinsiemenet, valkosipulit, porkkana ja maustepippurit. Kiehauta, ja lisää sitten sienet, sipuli ja etikka. Kiehauta uudelleen ja jaa etikkasienet puhtaisiin steriloituihin lasipurkkeihin. 

Tarjoa etikoidut sienet esimerkiksi liharuuan lisukkeena tai lisää niitä salaattiin. Salaattiin voit kaataa myös etikkalientä tuomaan makua.

Ohje lasipurkkien steriloimiseen täällä . 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maukkaita salaatteja broilerista

Ukkeli säikähti tuossa männä viikolla isoa vatsaansa ja päätti että nyt loppui (tai ainakin vähenee) roskan syönti. Hän säntäsi suuna pään...