Muusia Irlantilaisella twistillä

syysk. 12, 2017 0 comments


Colcannon- Irlantilainen muusi, on ihanan kermainen ja kuohkea perunamuusi johon on lisätty lehtikaalta ja purjoa.
Työskennellessäni Irkkupubissa villissä nuoruudessani Englannissa, oli Colcannonia tarjolla sunnuntailounaiden kera, sekä tietenkin St. Patrickin päivänä. Ja auta armias jos muusissa ei ollut tarpeeksi kaalia, silloin kellään ei ollut mukavaa, sillä kipakka pomorouva kun alkoi kiikaamaan, tutisi tärykalvo liitoksistaan vielä nukkumaan mennessäkin.

Tänään muistin että jääkaapissa oli vielä puolikas kaali viime viikolta ylijääneenä, joten päätin toteuttaa tämän reseptin käyttäen ihan normikeräkaalta. Lisäsin myös muusiin Turkkilaista jogurttia, noh, koska sitäkin oli...sekä tuoretta pinaattia, johon jo kuulen Irkkuystävieni huokaavan: 'Jaysus Mary and Sweet Joseph, U're mad as a feckin' brush?!'
No, mutta tulos oli varsin herkullinen.




MELKEIN COLCANNON-ELI KAALIPERUNAMUUSI
IRLANTILAISELLA TWISTILLÄ 
n.4hlölle
  • 6 isoa jauhoista perunaa kuorittuna ja halkaistuna
  • vajaa puolikas pienestä keräkaalesta ohueksi suikaloituna TAI pari nyrkillistä lehtikaalta suikaloituna
  • 1 porkkana ohueksi viipaloituna
  • n.10 pinaatin lehteä silputtuna
  • n.50g voita
  • n.1dl maitoa (2 jos et lisää jogurttia)
  • 1 sipuli TAI 2-3 cm viipaloitua purjoa
  • n. 1dl turkkilaista jogurttia
  • suolaa ja pippuria maun mukaan



Keitä perunat väljässä suolatussa vedessä kypsäksi. 



Sillä aikaa sulata 25g voita toisessa pannussa ja kuullota kaalit, porkkana ja purjo/sipuli kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Mausta.
 Jos käytät lehtikaalta, höyrytä se, pannulla se muuttuu ikävän väriseksi ja siirry seuraavaan osaan ohjetta pelkän purjon kanssa.


Lisää pannuun maito ja anna hiljalleen porista kymmenisen minuuttia sekoitellen usein. Jos käytät jogurttia, lisää se vasta n. 8 minuutin kohdalla.
Valuta kypsät perunat ja muusaa ne survimella. Lisää kaali-purjosekoitus muusiin, lisää loput voista ja sekoita joko ihan sillä survimella tai jos haluat siitä tasaista ja sattumatonta, vaikkapa sauvasekoittimella tai vatkaimella. 
Itse vetäisin ihan vaan kauhalla koska meillä tykätään sattumista 😋
Irlantilaiset tarjoavan Colcannonin perinteisesti joko keitetyn kinkun kanssa tai itsetehtyjen possu-raakamakkaroiden.




Meillä oli nyt broilerin koipia ja tein kaveriksi Gravyä käyttäen Bisto-rakeita, mutta lisäten siihen timjamia ja punaviiniä.

Olihan herkkua!! Ja maistui muuten kylmänäkin...

Jos tykkäät resepteistäni, käy myös tykkäämässä FB-sivuistani!!

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca