Oma valokuva
Ruokaan rakastunut kodin hengetär, jonka pöperöitä on testannut jo vuodesta 2002 ihanan rehellinen kriitikko-mieheni, joka seikkailee blogissa nimellä Ukkeli, sekä vuodesta 2015 vähemmän kriittinen Suomenlapinkoirani Seppo. Romanian ja Italian ruokakulttuuri ovat lähellä sydäntäni, kuten myös Aasian keittiö, mutta myös Suomalaisen ja Brittikeittiön helmet saavat tilaa blogissa. Saatat myös päästä tutustumaan kotiini, tai päästä mielikuvamatkoille kun postailen reissuistani. Tervetuloa seuraan!

Translate

tiistai 12. syyskuuta 2017

Muusia Irlantilaisella twistillä

Colcannon- Irlantilainen muusi, on ihanan kermainen ja kuohkea perunamuusi johon on lisätty lehtikaalta ja purjoa.

 Työskennellessäni Irkkupubissa villissä nuoruudessani Englannissa, oli Colcannonia tarjolla sunnuntailounaiden kera, sekä tietenkin St. Patrickin päivänä. Ja auta armias jos muusissa ei ollut tarpeeksi kaalia, silloin kellään ei ollut mukavaa, sillä kipakka pomorouva kun alkoi kiikaamaan, tutisi tärykalvo liitoksistaan vielä nukkumaan mennessäkin.

Tänään muistin että jääkaapissa oli vielä puolikas kaali viime viikolta ylijääneenä, joten päätin toteuttaa tämän reseptin käyttäen ihan normikeräkaalta. Lisäsin myös muusiin Turkkilaista jogurttia, noh, koska sitäkin oli...sekä tuoretta pinaattia, johon jo kuulen Irkkuystävieni huokaavan: 'Jaysus Mary and Sweet Joseph, U're mad as a feckin' brush?!'

No, mutta tulos oli varsin herkullinen.



MELKEIN COLCANNON-ELI KAALIPERUNAMUUSI
IRLANTILAISELLA TWISTILLÄ 
n.4hlölle
  • 6 isoa jauhoista perunaa kuorittuna ja halkaistuna
  • vajaa puolikas pienestä keräkaalesta ohueksi suikaloituna TAI pari nyrkillistä lehtikaalta suikaloituna
  • 1 porkkana ohueksi viipaloituna
  • n.10 pinaatin lehteä silputtuna
  • n.50g voita
  • n.1dl maitoa (2 jos et lisää jogurttia)
  • 1 sipuli TAI 2-3 cm viipaloitua purjoa
  • n. 1dl turkkilaista jogurttia
  • suolaa ja pippuria maun mukaan



Keitä perunat väljässä suolatussa vedessä kypsäksi. 

Silläaikaa sulata 25g voita toisessa pannussa ja kuullota kaalet, porkkana ja purjo/sipuli kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Mausta.

 Jos käytät lehtikaalta, höyrytä se, pannulla se muuttuu ikävän väriseksi ja siirry seuraavaan osaan ohjetta pelkän purjon kanssa.











Lisää pannuun maito ja anna hiljalleen porista kymmenisen minuuttia sekoitellen usein. Jos käytät jogurttia, lisää se vasta n. 8 minuutin kohdalla.

Valuta kypsät perunat ja muusaa ne survimella. Lisää kaali-purjosekoitus muusiin, lisää loput voista ja sekoita joko ihan sillä survimella tai jos haluat siitä tasaista ja sattumatonta, vaikkapa sauvasekoittimella tai vatkaimella. 


Itse vetäisin ihan vaan kauhalla koska meillä tykätään sattumista 😋




Irlantilaiset tarjoavan Colcannonin perinteisesti joko keitetyn kinkun kanssa tai itsetehtyjen possu-raakamakkaroiden.



Meillä oli nyt broiskun koipia ja tein kaveriksi Gravyä käyttäen Bisto-rakeita, mutta lisäten siihen timjamia ja punaviiniä.

Olihan herkkua!! Ja maistui muuten kylmänäkin...





Ihanaa viikkoa sinulle lukijani! 

Jos tykkäät resepteistäni, klikkailehan itsesi lukijaksi ja käy myös tykkäämässä FB-sivuistani!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tukholma - Best Western Plus Time Hotel - Sinulle jolle luksus-aamiainen ja rento tunnelma on tärkeää

Viime viikonloppuna vietimme synttäreitä Tukholmassa. Tarkoitus oli ottaa 'Päivä Tukholmassa-risteily' mutta lopulta suunnitelmat m...