Pehmeän tulinen Chilli Con Carne-oikea lohturuoka syksyn pimeisiin iltoihin

syysk. 25, 2017 0 comments

Chilli Con Carne reseptini on monien kokeilujen, ja monen reseptin yhteen tuoma kokonaisuus. Mukana on ripaus Jamie Oliveria, loraus Hairy Bikersseja ja lusikallinen Gordon Ramseytä sekä muutama hyppysellinen ideoita sieltä sun täältä. Tärkeintä minusta on se että tulisuus ei vie muita makuja, vaan kaikki yrtit ja mausteet täydentävät toisiaan ja kokonaisuus on ennen kaikkea pehmeä.   

Potkua tähän herkkuun tuodaan sekä kuivatuilla Birds eye Chileillä että tulisella jalapenolla. Savustettu paprika saa maistua voimakkaana, ihana kermainen keko turkkilaista jogurttia pehmentää mausteet täydelliseksi kombinaatioksi tuomatta siihen liikaa kaloreita. 

Voit myös korvata jogurtin Creme Freshillä siihen aikusten oikiaan tapaan. 



Chilli Con Carnen voi tarjota perinteisesti riisin kera, mutta se on myös täydellinen täyte uuniperunalle, tai nachoille. Tänään keitin kaveriksi riisiä.


PEHMEÄN TULINEN CHILLI CON CARNE
  • 600g jauhelihaa (nauta paras, mutta kaikki käy)
  • 3 siivua pekonia
  • 1 iso sipuli kuutioituna
  • 1 punainen paprika  ohueksi suikaloituna
  • 2 valkosipulin kynttä, toinen ohueksi siivutettuna, toinen murskattuna
  • 2rkl raastettua sellerin juurta
  • 3 kuivattua Birds eye chiliä
  • 1dl kahvia (kuumaa)
  • 1 porkkana ohueksi siivutettuna
  • 1/2 tuore jalapeno pieneksi kuutioituna
  • 1tlk Mutti tomaattimurskaa
  • 1tlk kidneypapuja
  • 1rkl tomaattipyreetä
  • loraus punaviiniä
  • suolaa & pippuria
  • 3 laakerin lehteä
  • 1/2tl korianteria
  • 1/2tl savupaprikajauhetta
  • 1/2tl juustokuminaa
  • 1/2tl meiramia
  • 1/2tl cayennepippuria (jätin pois, koska miehen allergia)
  • 2rkl karkeaa maissijauhoa
Keitä kahvia. Ota siitä desi ja laita kuivat birds eye chilit kuumaan kahviin pehmenemään viideksi minuutiksi. Poista chilit sitten kahvista ja siivuta ne. 
Kuullota kasarissa pienessä määrässä öljyä selleri, sipuli, jalapeno, porkkanat ja valkosipuli. Lisää kuivat mausteet ja anna hiljalleen paistua keski- lämmöllä n.7 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää pieneksi suikaloitu pekoni, sekoittele parin minuutin ajan ja lisää sitten loraus viiniä ja loraus kahvia jossa chilit olivat aiemmin. Anna keittyä kokoon. 
Lisää kasariin jauheliha ja paistele hiljalleen keskilämmöllä kunnes kauttaaltaan ruskeaa. Kaada sekaan pavut, loput kahvista, tomaattipyree ja tomaattimurska. Kaada murskatölkkiin loraus vettä, hölskytä kaikki reunoihin jäänyt murska mukaan ja kaada myös kasariin. 


Sekoita hyvin ja anna muhia raollaan olevan kannen alla noin tunti tai kunnes kastike on keittynyt kokoon ihanan täyteläiseksi paksuksi kokonaisuudeksi. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa. 


Jos sinusta tuntuu että kastike on liian ohutta, voit paksuntaa sitä esimerkiksi näin: sekoita 2 rkl maissijauhoa ja 1/2dl vettä. Anna turvota tasaiseksi massaksi. Kaada kastikkeeseen, sekoita ja anna hautua vielä 15 minuuttia. 
Kastikkeen voi myös paksuntaa maissitärkkelyksellä (1tl sekoitettuna 1/2dl kylmää vettä).
Ihan himskatin hyvää ja saa hikikarpalot helmeilemään otsalla polttamatta kurkkua. 

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca