Smoothiet herättävät aamuun kuin aamuun

toukok. 15, 2018 0 comments

Päätin nostaa tämän postauksen 'uudeksi', vaikka sen alunperin naputtelin vajaa vuosi sitten. Smoothie-hurahtamiseni on nimittäin lähtenyt lapasesta ja väännän niitä ihan päivittäin aamiaiseksi. Joka keväinen 'apua-hirvee makkara! Pakko päästä bikinikuntoon'-paniikki iski tänä vuonna ONNEKSI aiemmin kuin koskaan, mikä taas tarkoittaa sitä että minulla on suuremmat mahdollisuudet SAAVUTTAA päämääräni ennen kesälomaa. Woohoo!

Kun huomaa että kilot ovat päässeet salaa kipuamaan hätkähdyttävän määrän, seuraa sitä yleensä morkkis. Sitä haluaa ottaa itseään niskasta kiinni, mutta kilojen myötä on myös tullut väsymys; pienetkin arjen askareet tuntuvat vievän voimat, ja ajatus jumppatuokiosta jää lopulta vain siksi ajatukseksi, kun ei vaan jaksa. Marjat, kiwi, banaani, omena, Turkkilainen jogurtti
Viime vuonna kävin läpi Uuden elämän alku-valmennuksen, jonka myötä aloin nauttia huomattavasti enemmän marjoja ja hedelmiä smoothien muodossa heti aamun ensimmäisenä suupalana, jo ennen kahvia. 
Smoothien tekemiseen ei mene aikaa kuin pari minuuttia; chop chop hedelmät blenderiin ja hurlumpsis, se on siinä.

Päivittäisten vitamiinipommien myötä jaksamiseni on parantunut huomattavasti, energiaa riittää töissäkin koko päiväksi, kun ennen alkoi iltapäivällä neljän jälkeen teho pikkuhiljaa hidastua ja väsymys painaa. 

Siksi ehdottaisinkin;

 Jos olet halukas muuttamaan elämäntyyliäsi terveellisemmäksi ja liikunnallisemmaksi, mutta jaksaminen on vähissä, niin sen sijaan että aloittaisit lähtemällä juoksemaan/salille energian ollessa nolla jo aloittaessa, 
aloita projektisi aamu-smoothiella esimerkiksi viikon ajan. 
Anna sen olla ainoa muutos sen viikon ajan. 

Viikon kun nautit näitä terveyspommeja, on sinulla sen piirun verran enemmän energiaa sitten seuraavalla viikolla vetää ne lenkkitossut jalkaan, ja sitä seuraavalla viikolla motivaatio on taas kasvanut jo sen verran että voit alkaa tekemään muitakin terveellisiä muutoksia ruokavalioon. 
Baby steps is the key to lasting success.

No, mitä kaikkea sinne smoothieen pitää sitten tunkea?

Valinta on sinun. Itse poimin valmennuksen ruoka-ideoista uusia ideoita smoothie-raaka-aineiksi, saadakseni niistä mahdollisimman paljon irti. Hedelmien lisäksi smoothieen sujahtaa mm. lehtikaalta, pähkinöitä, pinaattia, avokadoa ja raakaa kananmunaa. 

Raastettu inkivääri on myös varsinkin talven pimeinä kuukausina loistava lisä, se ehkäisee kroonista väsymystä ja on loistava apu flunssaa vastaan. Se myös edistää raajojen verenkiertoa ja hoitaa mahahaavoja. Se auttaa haimaa toimimaan paremmin jolloin ruuansulatusta edistävät entsyymit pääsevät tehokkaammin töihin. 


Lehtikaali on huipputerveellistä.; se sisältää runsaasti K-, A- ja C-vitamiinia sekä myös E-vitamiinia. Lehtikaalissa on enemmän rautaa kuin naudanlihassa, ja se sisältää runsaasti kuituja ja proteiinia joten on urheilijoille ja kasvissyöjille ihan loistava lisä ruoka-valioon.

Myös pinaatti on huippuhyvä lisä painonpudotukseen ja liikuntaa harrastavalle, Kippari-Kallen lihaskasvu pinaatin syönnin jälkeen ei siis ole ollenkaan tuulesta temmattu juttu; Pinaatti tutkitusti auttaa lihaksia toimimaan tehokkaammin. 

Kulhollinen tuoretta pinaattia sisältää n. 200% K-vitamiinin päiväannoksesta, ja mm. luut tykkäävät K-vitamiinista eritoten. Se myös poistaa kuona-aineita suolistosta ja suojelee vatsan limakalvoja eli on myös tärkeä aines vatsan hyvinvoinnille. Pinaatin sisältämä luteiini taas ehkäisee kaihia ja silmänpohjarappeumia. 


Toisin kun voisi ehkä kuvitella, kananmunasta ei tule mitään limaista smoothieta, se itseasiassa kuohkeuttaa sitä, ja smoothieen tulee ihana samettinen, pehmeä rakenne. 

Minulla on myös luomuhunajaa Romaniasta, mikä on superherkullista. Teelusikallinen hunajaa riittää tuomaan mukavan makean lisän smoothieen.


Heitän myös usein kourallisen marjoja pakastimesta sekaan, mustaherukoita, puolukoita, mustikoita, mitä nyt sattuu olemaan...
Ja sitten varsinaiseen terveyspommiin; Saksanpähkinä. Sen sanotaan olevan kaikista pähkinöistä se terveellisin. Se ei pelkästään ehkäise syöpää (linkki tutkimustuloksiin ), mutta sen on todettu myös parantavan sydämen ja verisuonten terveyttä. Se alentaa LDL-kolesterolia ja suojaa aivoja, ehkäisee alzheimerin tautia ja parantaa muistia sekä oppimiskykyä. Lisätietoa TÄÄLTÄ

Saksanpähkinät lisäävät smoothieen rakennetta ja tuhtiutta. 

Nakkaa niitä myös välipalarahkaan. 


Instagram-sivuillani jaan usein smoothie-vinkkejä. 

Käyhän seuraamassa TÄÄLLÄ .

Lisää smoothieen loraus jäähdytettyä
vihreää teetä, yllätyt! NAMIII!
En minä silti ihan hurahtanut ituhippi ole, toki minäkin olen ihminen, ja voin kertoa että repsahduksia sattuu, vaikka pääasiallisesti olen nyt pyrkinyt myös viljattomaan ruokavalioon, lukuunottamatta joskus kauraa smoothiessa. Myös punaista lihaa pyrin välttämään, sillä sen on tutkittu auttavan psoriasiksen hallinnassa. En silti ole ehdoton. Jos mieleni tekevi kovasti pihviä, syön sen, enkä itseäni siitä ruoski.
Tänä vuonna en ole liittynyt valmennukseen, mutta muistissa on viime vuoden valmennuksen HIIT-treenit, ja ostimmepa ihan omaan olkkariin moottoroidun juoksumatonkin, mikä on ahkerassa käytössä. 

Lisäksi aloitin taas kevät-syksy-harrastukseni; Malminkartanon portaat! Niihin jää niiiin koukkuun. Pakarat huutaa tälläkin hetkellä hoosiannaa kevään ensimmäisen treenin jäljiltä. 


Älä vaivu morkkikseen siis, jos 'repsahdat', ei se maailma siihen kaadu, seuraavana päivänä syödään sitten terveellisemmin, tai tehdään extrasarja vatsalihaksia 😀.

Terveyttä elämäänne toivotellen,

Kodin hengetär <3P.S. Tsekkaa postaukseni Puhdistamon viherjauheesta, mitä nyt pimeänä vuodenaikana lisään smoothien sekaan tuomaan extra-energiaa.

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca