Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Coleslaw salaattia moneen makuun

| on
24.6.18

Tähän on keräilty erilaisia coleslaw-reseptejä, mitä olen kokeillut ja hyväksi todennut. Nostelen postausta sen mukaan kuin lisäilen uusia reseptejä.

Coleslawiin rakastuin Englannissa asuessani ja yksi lempparilounaitani oli uuniperuna coleslawlla ja cheddarilla. 

Coleslawn voi tehdä monella tavalla, käyttäen punakaalta, valkokaalta, kiinankaalta, jopa lehtikaalta. Yksinkertaisimmillaan siihen lisätään vain porkkanaa, muut lisukkeet vaihtelevatkin sitten maittain ja mieltymysten mukaan.

Toiset tykkäävät tosi kermaisesta coleslawsta ja lotraavat majoneesia tai kermaa säästelemättä. Itse koen että salaatti ei tarvitse majoneesia kuin sen 2-3 rkl, joskus lisään jogurttia tuomaan sitä kermaisuutta, ilman turhia kaloreita. 

Tässä aiemmasta postauksestani lisukkeeksi tekemäni coleslaw;


COLESLAW PINAATILLA JA 
PAAHDETULLA PAPRIKALLA


  • 1/4osa keräkaalia
  • 6-8 babypinaatin lehteä
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 paahdettu suippopaprika (säilyke)
  • 1/2 pikkelöity jalapeno
  • 1/2 suikaloitu sipuli
  • 3 rkl majoneesia
  • 1tl dijon sinappia
  • loraus omenaviinietikkaa
  • suolaa


Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Minä käytän tähän juustohöylää, sillä tulee just täydellisen ohkaiset makuuni. Kuori porkkanat ja raasta mielellään isoreikäisellä raastimella. Suikaloi myös paprika, pinaatti ja sipuli, sekä kuutioi jalapeno ihan pieniksi kuutioiksi. 

Sekoita kaikki suikaloidut salaattiainekset keskenään. Lisää suolaa ja viinietikka ja sekoita uudelleen. Sekoitan salaattia tässä vaiheessa käsin, etikan saa näin paremmin tarttumaan salaatti-aineksiin.


Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään, lisää salaattiin ja sekoita puukauhalla tasaiseksi. Monissa ohjeissa majoneesia laitetaan paljon runsaammin mutta minusta salaatista tulee maukkaampi ja rapsakkaampi sekä tietenkin terveellisempi vähemmällä määrällä. 



-------------------------------------------------------------------------------------


COLESLAW LEHTIKAALILLA JA KAPRIKSILLA
  • 1/4osa keräkaalta
  • 1-2 lehtikaalin lehteä silputtuna
  • 2 porkkanaa
  • 3rkl srirachamajoneesia
  • 2 isoa rkl turkkilaista jogurttia
  • 10-15 kaprista ja loraus kapristen tölkkinestettä
  • rouhaisu merisuolaa 
Silppua kaali ja raasta porkkana ja laita kulhoon silputun lehtikaalin kanssa. Tee majoneesi ja sekoita siihen sriracha ja jogurtti. Lisää kaprikset majoneesiin. Kaada majoneesi-jogurttiseos kaalisalaattiin. 

Sekoita hyvin. Itse puristelin ihan käsin, jolloin kaalin omat nesteet tulevat myös pintaan.

Nauti!





-------------------------------------------------------------------------------------

Tämän seuraavan salaatin tein juhannukseksi grilliruokien lisukkeeksi. Törmäsin reseptiin Glorian Ruoka ja Viini-lehdessä, mutta pientä tuunausta siihen tein sen mukaan mitä minulla oli kaapissa. Lehden reseptissä ei myöskään ollut porkkanaa laisinkaan mutta minusta se on liian olennainen juttu poisjätettäväksi.




COLESLAWSALAATTI
SAKSANPÄHKINÖILLÄ


  • 300g varhaiskaalta ohueksi suikaloituna
  • 2-3 porkkanaa raastettuna
  • 5-6 kaprista morttelissa murskattuna
  • 1 sellerin varsi suikaloituna
  • 1 omena raastettuna
  • puolikas punainen chili pieneksi kuutioituna
  • 1-2dl saksanpähkinöitä 
  • 1,5dl raastettua cheddarjuustoa
  • kourallinen pakasteherneitä sulatettuna
KASTIKE
  • 2rkl majoneesia
  • 3rkl kermaviiliä
  • 3rkl omenasiiderietikkaa
  • 2tl juoksevaa hunajaa
  • 2tl seesamiöljyä
  • 1tl suolaa



Sekoita salaatin ainekset pähkinöitä lukuunottamatta. 

Lisää kastike salaattiin ja sekoita sormin. Anna maustua jääkaapissa useampi tunti. Lisää saksanpähkinät vasta juuri ennen tarjoilua.









Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti