Currya myskikurpitsasta ja kanasta

lokak. 17, 2017 0 comments


Tänään kauppareissulla päätin testata uutta currytahnaa. Punaiseen ja vihreään olen jo tutustunut mutta nyt mukaan lähti Panang currytahna. 

Ostin myös myskikurpitsaa josta on tullut ihan lempparini tänä syksynä. 
Kotimatkalla päässäni raksutti vinhasti ajatuksia, mitä näistä ostoksista saan aikaan. Koottuani ajatukset, aloin toimiin, ja tuloksena on ehkäpä paras ja tuhdein curry mitä olen koskaan saanut aikaiseksi, ja melkeinpä vahingossa.

Kas kun myskikurpitsat pehmenivät uunissa aavistuksen enemmän kuin ajatuksena oli. Lopulta otin sauvasekoittimen ja muusasin myskikurpitsan ja siitä tuli kookoskerman kanssa ihan järJETTÖmän hyvä kastike. Tää toimii sairaan hyvin kasvisversiona, mutta kun mä nyt ne broiskut löin sinne uuniin, lisäsin kypsän broilerin paloina valmiiseen soossiin.

CURRYA MYSKIKURPITSASTA
  • 1 myskikurpitsa
  • 2 porkkanaa 
  • 1 sipuli
  • loraus oliiviöljyä
  • loraus punaviiniä
  • 1rkl panang currytahnaa
  • 1tl raastettua inkivääriä
  • 1/2tl savupaprikajauhetta
  • 1/2tl kurkumaa
  • 1/2tl keltaista curryjauhetta
  • puolikas kukkakaali
  • puolikas parsakaali
  • 2 'nappia' pakastettua pinaattia
  • iso loraus srirachaa
  • pari isoa lorausta japanilaista sushi-soijaa
  • 1,5dl kookoskermaa
  • (2 broilerin koipea)
Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet. Älä heitä siemeniä pois, niistä tulee loistava snäcki paahdettuna! Ota pinaattinapit sulamaan.
Lohko myskikurpitsa ja paahda lohkoja uunissa 40 minuuttia. Voit samalla laittaa broilerin koivet uuniin. Hiero broilerien pintaan curryjauhetta ennen uuniin laittoa.



Kuori on helppo irroittaa kypsistä lohkoista mutta toki voit kuoria kurpitsan ennen paahtamista.

Sekoita sillä aikaa mausteet kulhossa. Lisää panang-tahna, loraus oliiviöljyä ja inkivääri sekä sulanut pinaatti. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

Lohko sipulit ja suikaloi porkkanat ja kuullota niitä pannussa 5-7 minuuttia. Lisää  kukka- ja parsakaali ja nosta lämpöä. Kaada pannuun loraus punaviiniä ja anna keittyä hetki kokoon. Lisää sitten maustetahna ja sekoita. Voit nyt lisätä uunissa kypsyneet broilerin palat myös, mutta kuten sanoin, tää ei tarvi oikeastaan minkään sortin lihaa.

Ota kypsät myskikurpitsalohkot uunista, kuori ne ja muusaa sauvasekoittimella. Lisää myskikurpitsamuusi pannuun ja sekoita. Anna muhia viitisen minuuttia ja lisää sitten kookoskerma. Lorauta sekaan soijaa ja srirachaa kunnon loraukset ja anna hitaasti muhia kannen alla ainakin 40 minuuttia. 


Tarjoile kuohkeaksi keitetyn jasmin-riisin kera.







Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca