Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Vähän erilainen kääretorttu - jauhelihasta

| on
23.11.17


Tässäpä jälleen gluteeniton resepti, jossa pääraaka-aineena on jauheliha. 

Tämä ihanuus sopii päivälliseksi perunan, pastan, riisin, tai vaikkapa raikkaan vihreän salaatin kanssa nautittuna, mutta mikä parasta, tämä on myös loistava ottaa evääksi ja syödä vaikka kylmänä. 

Poimin idean Karppikissan sivulta, mutta täyttelin sen niillä tuotteilla mitä nyt sattui kaapista löytyvän sillä hetkellä. 

Mieheni kommentti: 'unbelievably tasty'. 
Hän tykkäsi tästä jopa enemmän kuin 'Kaikkien murekkeiden kuninkaasta' mehukkuuden takia. 

Murekekkin on ihan älyttömän herkullinen ns. lohturuoka, mutta hyvin tuhti. Tässä tomaatti-pinaatti'salsa' tuo kokonaisuuteen mehukkuutta ja sriracha potkua.


JAUHELIHAKÄÄRETORTTU
  • 700g jauhelihaa (käytin nauta-sikaa)
  • 1 porkkana
  • 1 kananmuna
  • 1tl (kukkurallinen) perunajauhoja
  • 1tl savupaprikajauhetta
  • 1/2tl korianteria
  • 1/2tl juustokuminaa
  • 1tl Provencen yrttejä (timjami, basilika, oregano, meirami, rosmariini)
  • ripaus suolaa
täyte:
  • 8 siivua pekonia
  • 4 nappia pakastepinaattia
  • 5 kirsikkatomaattia (tai 1-2 tavallista)
  • iso loraus srirachaa
  • n. 1-2dl juustoraastetta (käytin goudaa, mutta mikä vaan käy)

Täytteeksi sopisi myös pieniksi kuutioitu paprika, tai pekonin lisäksi voisi siivuttaa pitkittäin vaikkapa kesäkurpitsaa ja karamellisoitua sipulia... tai mitä tahansa lempikasviksiasi.

Valmistus on HYVIN helppoa. Vaivaa taikina kevyesti, mutta kuitenkin niin että kaikki mausteet sekoittuu taikinaan hyvin. Anna taikinan maustua puolisen tuntia. 



Kauli se sitten kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Ripottelin leivinpaperille hieman karkeita maissijauhoja, ettei taikina tarttuisi kiinni, mutta se irtosikin helposti siltäkin puolelta missä jauhoja ei ollut joten se on aika tarpeeton lisä.

Aseta pekonisiivut pystypäin rullaussuuntaan. 

Sekoita blenderissä tomaateista, srirachasta ja sulaneista pinaattinapeista tasainen tahna. 



Levitä tahnaa ronskisti vaikkapa nuolijalla taikinalevyn pintaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. 

Rullaa taikina kääretortuksi paperia apua käyttäen niin että sauma jää alle. Nipistä päät hyvin kiinni ettei tahna ja juusto karkaa kypsennyksen aikana.

Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla n. 40 minuuttia. 


Anna valmiin murekkeen levätä 10-15 minuuttia jotta se aavistuksen jäähtyy ja täten kiinteytyy. Silloin se on helpompi siivuttaa.

Nauti haluamasi lisukkeen kanssa ja ihastu!

p.s. Tätä ei siis paistettu foliossa, käärin sen folioon paiston jälkeen jotta se säilyisi lämpimänä miehen kotiintuloon saakka :)


2 kommenttia on "Vähän erilainen kääretorttu - jauhelihasta"
  1. Olipa kiva, että löysin tänne sinunkin sivuillesi. Tuli muuten täydelliseen saumaan, kun näin tämän jauhelihakääriksen. Mulla on oikeasti ollut ideat ihan loppu, mitä teen jauhelihasta. Uskon, että lapset ja mieskin arvostaisi tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogini. Meilläkin meinasi tulla ideakatto vastaan, kun ollaan näin joulun alla oltu pienoisella säästökuurilla. Tää on tosi kiva kun voi vaihdella täyteaineksia sen mukaan mitä vaan kaapista löytyy, ja menee kylmänäkin joten miehelle loistava lounas töihin :)
      Tekisi mieleni ostaa se Atrian uusi kirja: sata ruokaa jauhelihasta vaimikäseoli. Löytisi varmaan kivoja ideoita sieltäkin. Tsekkaa myös https://kotigourmeeta.blogspot.fi/2017/09/ardei-umpluti-eli-taytetyt-paprikat.html .Vähän isompitöinen mutta niin herkkua varsinkin kylminä talvipäivinä :) Ihanaa joulun odotusta sinulle ja perheellesi <3

      Poista