Arvostelussa Långvik Congress Wellness hotel-spa- ja -ravintola

tammik. 25, 2018 0 comments
***

Tässä ollaan jo likimain helmikuussa, joten on kai viimein aika kirjoittaa loppuun tämä arvostelu, joka on roikkunut luonnoksissani jo tovin...
Vietimme nimittäin työpaikan kanssa pikkujouluillan Långvikissa hemmotteluhoidoissa ja buffet-illallisella sen sijaan että olisimme lähteneet viettämään aivan turhan kosteaa iltaa kaupungin ravintoloihin. Tämä osoittautui muuten huippuvalinnaksi!

Långvikin kokous-ja kylpylähotelli sijaitsee puolen tunnin matkan päässä Helsingistä, Kirkkonummella, ihan meren rannalla. Se tarjoaa monipuoliset 3000 neliön tilat niin kokousten pitämiseen kuin vaikkapa hääjuhliin, mutta omaa myös ihan loistavat puitteet romanttiselle viikonlopulle kaukana kaikesta arjesta ja hulinasta. 

Ulkoapäin hotelli näyttää varsin retrolta, ja on tyypillinen 70-80-luvun tasakattomalli. Sisällä retrotyyli on mielestäni varsin tyylikkäästi symbioosissa modernin sisustuksen kanssa. Tumman puun ja vaalean yhdistäminen antaa mielestäni varsin lämpimän mutta samalla ylellisen tunnelman katosta tippuvien timanttimaisten valojen kera.

Sama tunnelma jatkui myös spassa ja kylpylässä. Tykkäsin tummasta sisustuksesta verrattuna monen kylpylän kauttaaltaan valkoisiin kaakeleihin. Långvik on kylpylä aikuiseen makuun, poissa ovat aaltokoneet ja liukumäet. Täällä rentoudutaan!

Långvik tarjoaa useita erilaisia ja eripituisia hemmotteluhoitoja ryhmille. Niihin voit tutustua TÄÄLLÄ


Meidän porukka sai valittavakseen seuraavat hoidot:
----------------------------------------------------------------------------------------------
30min TREATMENT RITUALS

aika 30 min. hinta 60€ /hlö
Virkistävä kasvohoito 

Alkupuhdistus ja kuorinta. Valitse naamio* tai kasvohieronta. Iho tuntuu ja näyttää hyvältä. *naamion aikana päänahan hieronta.
Selän hemmotteluhoito

Kuorinta virkistää ja raikastaa selän ihon. Hieronta pehmentää kipeitä lihaksia ja rentouttaa ihanasti.
Virkistävä hoito jaloille

Lämmin jalkakylpy pehmentää, kuorinta ja hieronta virkistävät jalkojasi. Jalat tuntuvat kevyiltä ja pehmeiltä.
Rentouttava hieronta

Osa-alue hieronta poistaa lihaskireyttä, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja rentouttaa. Hoitava hierontaöljy täydentää hemmottelun.
Kuumakivihieronta

Lämpimät kivet lämmittävät lihaksia pintaa syvemmältä. Nopeuttaa kuona-aineiden ja nesteiden poistumista kehosta. Lämpö ja hyvä olo jatkuu kehossa pitkään. Osa-alue hieronta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Näistä hoidoista valittiin sitten porukan kesken rentouttavaa hierontaa, kuumakivihierontaa ja kasvohoidot. Kaikki olivat hoitoihinsa supertyytyväisiä.

Minä valitsin rentouttavan hieronnan, sillä en oikeasti muista KOSKAAN käyneeni hieronnassa, lukuunottamatta sitä kertaa kun Englannissa ihanan rentouttavan akupunktiohoidon jälkeen kiinalainen setä komensi minut vatsalleni ja hakkasi selkääni vimmatusti minuutin ajan sellaiseen tahtiin että meinasin saada rytmihäiriön. 


Hoitoja ennen saimme täytettäväksi kyselylomakkeet joissa kysyttiin perustiedot, allergiat sekä mahdolliset sairaudet. Lomakkeeseen sai myös kirjoittaa mahdolliset toiveet hoitoa koskien. Toivoin että hieronnassa keskityttäisiin nimenomaan niska- hartiaseudun alueeseen sillä se on minulle varsinainen ongelma-alue mikä aiheuttaa myös ajoittain pahoja päänsärkyjä.

Hoitohuoneita oli meille varattu kaksi, joten kahden ollessa hoidoissa, toiset kaksi saivat makoilla lämmitetyillä lepotuoleilla ja siemailla raikasta puolukkamehua.



Kuva lainattu Booking-sivustolta
Hierontakokemus oli taivaallinen. MELKEIN yhtä rentouttava kuin akupunktio, jonka jälkeen yleensä olen kavunnut suoraan kotona sänkyyn ja nukkunut lähes kellon ympäri. Nyt ei kuitenkaan ollut aikaa nukkua, vaan siirryimme hoitojen jälkeen allasalueelle, josta löytyi kaksi poreallasta, kylmäallas, raajojen verenkiertoa lisäävä kylmä-kuuma-kahluuallas sekä kuntouima-allas. 

Allasalueelta löytyy myös Jacuzzi Bar sekä takkasyvennys, missä voi käpertyä sohvan nurkkaan paahtamaan vaahtokarkkeja ja juomaan vaikkapa kuohuvaa. 



Me jätimme takkasyvennyksen pariskunnille ja suuntasimme baariin (yllätys yllätys). Tilasimme Mojitot jokainen, ja hyppäsimme porealtaaseen. Nautittuamme ihanista hierovista poreista sekä juoneet herkulliset Mojitot, suunnistimme kuntouima-altaalle vetelemään muutamat kroolit, ennen kuin lähdimme metsästämään saunoja. 

Kyltit allasosastolla eivät mielestäni olleet kovin selkeitä, ja koska meidät neuvottiin käyttämään spa-puolen pukeutumistiloja, olimme aika hukassa tovin. Lopulta löysimme saunaosaston, mistä löytyi höyrysauna, sekä infrapunasauna ja erikoissuihkut. Päätimme kokeilla infrapunasaunaa, jossa istuimme katsomassa X-factoria. Kyllä, siellä oli TV 😂. 

Oli vaikea uskoa että siellä muka polttaisin puolessa tunnissa yhtä paljon kaloreita kuin kymmenen kilometrin juoksulenkillä... (enkä muuten usko vieläkään mutta se ei ole Långvikin vika 😂). 

Sitten alkoikin jo tulla kiire, sillä spa-osaston pukutilat suljettiin aiemmin, ja meillä oli myös pöytävaraus puoli yhdeksäksi.
Harmitti hieman se hoppu, sillä allasosaston pukutilat olisivat olleet auki pidempään ja sieltä oli suora käynti suihkutiloihin sekä perinteiseen saunaan. Spaosaston tiloista sai seikkailla suihkuunkin käytäviä pitkin. 

Ravintolatilat Långvikissa ovat hulppeat. A La Carte puoli oli lähes täynnä, takassa tuli ja ravintolassa oli live-musiikkia. Meidät ohjattiin Buffet-puolelle, joka oli tyhjillään yhtä pöytää lukuunottamatta. Musiikki A La Carte puolelta kuului kuitenkin sinne hyvin, mikä oli mukavaa. 


P.S. Itsellä jäi ravintolan puolelta kuvat ottamatta, joten kuva lainattu booking.com-sivustolta

Buffet oli maittava. Valittavana ei ollut kymmeniä salaatteja, vaan muutama TODELLA hyvä. Oli superherkullista Långvikin leppäsavustettua lohta (jota söin varmaa puoli kulhoa), rapsakkaa vihersalaattia, coleslawta ja pääruokana possun kylkeä Chipotlekastikkeessa, mikä oli todella hyvää. Olisin kaivannut peruna, tai juureslisuketta riisin sijaan tosin. 

Miinus siitä ettei vilja-allergisen kasvissyöjän reilusti etukäteen annettua erikoisruokavaliolistaa oltu huomioitu kunnolla, ja hänelle tuotiin kana-caesarsalaattia alkuruuaksi. Aistin pientä paniikkia kun tarjoilija lähti hoitamaan syöjälle muita vaihtoehtoja. Lopulta tosin hänen ruokansa näytti superherkulliselta. Jäin melkein kateelliseksi 😁 .

Jälkiruokana oli Vanilja Pannacottaa, mutta se näytti (ja maistui) lähinnä jogurtilta. Hyytyminen oli täysin epäonnistunut eikä tuotetta olisi mielestäni tullut tuoda esille sen näköisenä. Mutta, en anna sen vaikuttaa arvosteluuni, sillä en ole suuri makean ystävä muutenkaan. 

Huolimatta pienistä miinuksista, kokonaisuutena paikka on UPEA, ja voisin kuvitella viettäväni romanttista hemmotteluviikonloppua siellä mieheni kanssa, nauttien A La Carte-puolen tarjoamista herkuista sekä kovasti kehutusta aamiaisbuffetista.  

Långvikissa on muuten myös laadukas kuntosali, suolahuone, viinikellari sekä elokuvateatteri, ja vastaanotosta voi vuokrata mm. lumikenkiä, kävelysauvoja tai polkupyöriä varsin huokeaan hintaan. Alueelta löytyy myös tenniskentät, Frisbee golf sekä Beach volley-kenttä meren rannalta. Laiturissa on myös vuokravenepaikkoja.
Täydellinen kokonaisuus jota ehdottomasti haluan päästä testaamaan pidemmällä visiitillä (ja paremmilla valokuvilla).  

Varaa sinäkin hemmotteluhetki itsellesi ja läheisellesi Booking.com-sivuston kautta .











jj

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca