torstai 11. tammikuuta 2018

Cotolette di Pollo - paneroidut broilerin fileet Chiappan siskosten tapaan sekä ihana kasvislisuke

Nämä rapeat ja rouskuvat broilerinfileet ovat kummitelleet mielessäni siitä asti kun ensi kertaa selasin uutta Simply Italian-kirjaani. 



Kevyesti paistetut tai jopa höyrytetyt kasvikset sopivat oivasti leivitettyjen fileiden lisukkeeksi, sillä vaikka fileiden rakenne on rapsakka ja kuohkea, ovat ne imeneet pannusta reilusti voita ja öljyä. 

Jos taas haluat mässäillä oikein kaloreita katsomatta, tulee näistä myös ihan mahtava kanahamppari. Itsetehty kurkku- tai valkosipulimajoneesi, rapea salaatti ja kuohkea sämpylä... omnomnom!

Ukkeli tekee usein perus kana schnitzeleitä, jolloin fileet pyöritellään vehnäjauhoissa. Tämä resepti ei juuri poikkea muuten kuin sillä että käytämme korppujauhoja ja yrttejä, ja poikkesinpa reseptistä taas sen verran että sekoitin korppujauhoihin muutaman ruokalusikallisen maissitärkkelystä. Maissitärkkelyksellä taas on se taika että se tekee ns. suojakalvon jolloin broileri pysyy mehukkaana ja nesteet ei pääse karkaamaan. 

Lisukkeeksi broilerin fileille tein samasta kirjasta reseptin 'Verdure di tutti i colori' mikä suomennettuna olisi 'kasviksia kaikissa väreissä'. Tämä on vähän liioittelua sillä saisihan tuohon tuotua vielä vaikka mitä värejä 😉. Herkullista vähemmissäkin väreissä.


COTOLETTE DI POLLO
  • 2 broilerin rintafilettä (tai paketti broilerin ohutleikkeitä)
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria
  • 3-4dl korppujauhoja
  • 2rkl maissitärkkelystä
  • 1rkl kuivattuja yrttejä (esim persiljaa, rosmariinia, timjamia... käytin provencen yrttejä)
  • n. 50g voita
  • loraus oliiviöljyä
Jos käytät kokonaisia rintafileitä, halkaise ne varovasti niin että saat 4 ohutta filettä, jos taas käytät ohutleikkeitä, vältyt tältä askareelta. 

Peitä fileet kelmulla ja hakkaa ne kevyesti esimerkiksi kaulimella noin 0,5cm paksuiseksi. 

En käyttäisi lihanuijaa tähän sillä broilerin liha on kovin pehmeää ja 
saattaa hajota läpi asti nuijalla. Itse käytin piirakkapulikkaa

Riko munien rakenne vaikkapa keittolautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita toiselle lautaselle korppujauhot ja maissitärkkelys ja sekoita niihin yrtit. 

Itse ripottelin yrtit oman annokseni päälle sillä mies ei ole yrttifani...


Upota broilerin fileet yksitellen ensin kananmunaan, ja pyörittele sitten jauhoissa. 

Sulata puolet voista ja tilkka öljyä pannussa keskilämmöllä. Kun voi-öljyseos alkaa kuplia, paista fileitä 2-5 minuuttia per puoli, kunnes täysin kypsiä. Lisää voita pannuun tarvittaessa. 


Tarjoile broilerin fileet sitruunan puolikkaiden kanssa. (Unohdin sitruunat lautaselta 😢)

Kasvisreseptissä poikkesin vähän enemmän reseptistä. Jätin munakoison pois ja paistoin kasvikset pannulla, kun Chiappan reseptissä ne tehtiin parilalla. Voit lisätä myös muita kasviksia, kuten vaikkapa erivärisiä paprikoita, mutta joskus simppeli on juuri se paras. 

KEVYESTI PAISTETUT 
VALKOSIPULIMARINOIDUT KASVIKSET
  • 1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2-3 porkkanaa
  • 1dl oliiviöljyä
  • ripaus rosmariinia
  • kuivattua tai tuoretta persiljaa maun mukaan
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • suolaa ja pippuria
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voit katkaista ne keskeltä, helpottaa paistamista.


Juustohöylää käyttäen leikkaa myös porkkana ohuiksi pitkiksi viipaleiksi. 

Sekoita kulhossa öljy, valkosipuli, suola, pippuri ja yrtit. Pyöräytä kasvikset nopeasti öljyssä ja paista sitten keskilämmöllä pannussa kannen alla noin viitisen minuuttia. Kaada myös kulhoon jäänyt öljy-yrttisekoitus pannuun. Kääntele n. puolessa välissä.
  

Voit puristaa sitruunan mehua valmiin annoksen päälle. 

Nyt se rapsakka kana hampurilainen jää kummittelemaan... Jospa ensi viikolla...kera bataatti- tai palsternakkatikkujen... oih ja voih! 😋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti