lauantai 20. tammikuuta 2018

Kasvisruokapäivän lounas - Pastaa aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kapriksilla

Huomasin tänään että lähestymme viikonloppua eikä tähän viikkoon ole mahtunut YHTÄÄN kasvisruokapäivää. 
Ja mähän lupasin... 😢. 

Päätin siis tehdä tästä päivästä kasvisruokapäivän. Tämä oli siihen oikein hyvä päivä muutenkin sillä mies lähti jo aikaisin minireissuun Lahteen eikä minun siis tarvinnut alkaa miettimään miten saisin hänellekin sopivaa kasvisruokaa aikaiseksi. 

Tutkin kuumeisesti kaappeja ja muistin että kauppareissullahan tarttui lauantaina mukaan aurinkokuivattuja tomaatteja... PASTAA siis! (Yllätys yllätys). 

Aurinkokuivatut tomaatit ovat vaan niin 💓; Täynnä makua, mehukkuutta eikä pasta oikeastaan tarvisi mitään muuta kuin blenderissä hurautetun punaisen peston, mutta tänään kuitenkin tein siitä pannulla ihanan mehevän kastikkeen jossa maku oli niin taivaallinen ettei se edes kaivannut juustoa. 


Ostin eilen Semperin gluteenitonta pastaa, koska se vaan ei turvota niinkuin vehnäpasta. Tarkoitus ei ole heittäytyä täysin gluteenittomaksi mutta vähentää vehnää (taas) radikaalisti. Kesä tulee... ja kesällä haluan nähdä makkaroita vain grillissä, en vyötäröllä 😂.



PASTAA AURINKOKUIVATUILLA
TOMAATEILLA JA KAPRIKSILLA
(3annosta)
  • puoli pakettia semper pastaa
  • 1 paprika suikaloituna
  • 2 tuoretomaattia lohkoina
  • 1 sipuli isoina lohkoina
  • 10-12 kaprista murskattuna
  • aurinkokuivattuja tomaatteja maun mukaan
  • tuoretta persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • n. 1rkl worcestershirekastiketta
  • savupaprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • hyppysellinen kuivattuja sellerinlehtiä (tai muutama pala sellerin vartta)
Keitä pasta väljässä hyvin suolatussa vedessä Al denteksi. 

Laita blenderiin 3 aurinkokuivattua tomaattia, muutama sipulilohko, puolet valkosipulista, savupaprikajauhe, suola ja pippuri. Lorauta myös aavistus öljyä tomaattipurkista. Sekoita tahnaksi. 


Kaada paistinpannuun loraus öljyä ja laita se kuumenemaan täydelle teholle. Kun pannu on kuuma, paista siinä paprikoita ja sipuleita pari minuuttia. 

Laske lämpö keskivaiheille ja lisää loput valkosipulista, tomaattilohkot ja worcestershirekastike. Sekoita. 




Lisää sitten kaprikset ja kaada tahna blenderistä pannuun. Suikaloi myös muutama aurinkokuivattu tomaatti pannuun.  Ripottele sekaan vähän persiljaa. Laita kansi päälle ja anna muhia kunnes pasta on valmis.


Valuta sitten pasta ja sekoita pasta kastikkeeseen hyvin. Kokoa annos ja ripottele pinnalle vielä tuoretta persiljaa. 

Nauti! 







Tämä maistuu superhyvältä myös kylmänä, ja on helppo jatkojalostaa salaatiksi lisäämällä tuoreita kasviksia ja vaikkapa Rucolaa sekaan.

Nam nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti