Translate

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Lempeän tulinen Massaman Curry kanalla

Rakkauteni Thai-ruokaa kohtaan heräsi Englannissa, ihan vahingossa. Etsin jotain vähän spessumpaa Kiinalaista ravintolaa hääpäivän viettoa varten mutta luettuani arvosteluja, päädyimme Lontoon Sohoon, ravintola Pataraan. Kysyimme tarjoilijalta mitä kannattaa tilata ja tilasimme varmaan kymmenen erilaista annosta. Ruoka oli TAIVAALLISTA.  Edes ravintolan ahtaus ja melu ei meitä haitannut, sillä ruoka vei voiton romanttisista ajatuksista. 

Tänään curry-himo iski heti aamulla. Syöksyin kauppaan jo ennen töitä. 
Päätin mennä helpomman kautta ja ostaa valmis currytahnan, joka toimisi pohjana illan aterialle... 

Massaman Currylle tyypillistä ovat perunakuutiot ja pähkinät. Minulla jäi pähkinät kauppaan mutta hitto että tuli herkullista ihan ilman niitäkin. Peruna kun imee itseensä kaiken sen täyteläisen maun kastikkeesta. Itseasiassa tämä toimii täydellisesti myös ihan vegeversiona. Massamanissa on maut ihan täydellisesti kohdillaan, ja jälkimakuna polttelee chili mukavasti kurkunpäätä. Meillä RRRRAkastetaan tulista ruokaa, joten laitan tahnaa suhteellisen runsaasti. Kasvikset vaihtelevat sen mukaan mitä kaapeista löytyy, ja se minusta tekee tästä juuri niin monimuotoisen.


KANA MASSAMAN CURRY
(kahdelle)
  • 2 broilerin koipea-lihat luista irroitettuna ja suikaloituna
  • 1 sipuli-lohkottuna
  • 1 paprika-lohkottuna 
  • 1 porkkana-suikaloituna
  • 1rkl inkivääriä-raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi-raastettuna 
  • 3rkl massaman currytahnaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1/2 limetin mehu
  • parsakaalin kukintoja
  • kourallinen pakasteherneitä
  • 2rkl kalakastiketta
  • 2 perunaa-kuutioituna
  • oliiviöljyä paistamiseen

Keitä perunakuutioita 5 minuuttia ja poimi ne sitten sivuun odottamaan.

Sekoita morttelissa currytahnaan puolet limetin mehusta, inkivääriraaste ja valkosipuliraaste.

Laita pannu kuumenemaan ja kaada siihen loraus oliiviöljyä.


Kun öljy on kuumentunut, kaada tahna pannuun. Sekoittele kunnes se sekoittuu öljyyn kunnolla. Lisää porkkanasuikaleet ja paista muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää paprika ja sipuli ja paista vielä minuutti. 

Kaada sitten pannuun puolet kookosmaidosta ja anna kiehahtaa.
Lisää raa'at broilerisuikaleet ja sekoita hyvin.

Kun broilerit ovat saaneet hieman väriä, lisää perunakuutiot, kalakastike, loput kookosmaidosta ja kourallinen parsakaalta. Lisää myös loput limetin mehusta. Anna muhia matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia. 

Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, voit suurustaa sitä sekoittamalla tilkkaan vettä 1tl maissitärkkelystä, ja sekoittamalla sen kastikkeeseen. Itse tykkään Thai currysta ohuempana, kun taas Intialainen curry saa olla tuhdimpaa... 



Lisää sitten herneet ja loput parsakaalista. 

Anna muhia vielä 5 minuuttia.

Tarjoile Jasmin-riisin kera. Linkki siis ohjeeseen millä saa maailman parasta riisiä ilman riisikeitintä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti