Romanialaisessa keittiössä polenta 'mamaliga' kuuluu lähes kaikkiin aterioihin. Sitä syödään perunan tai leivän sijasta ja sen päälle heitetään tosi tujua valkosipulikastiketta 'mujdei'.
Italiassa polentalla on myös pitkä historia. Usein Italian versio on huomattavasti juoksevampi ja samettisempi kuin Romanian 'kakkumaisempi' versio.
Toki se voidaan myös tehdä paksummaksi, antaa jäähtyä 'kakuksi', leikata sitten kolmioita jotka paistetaan rapeaksi.
Tässä postauksessa tarjoillaan polenta Italialaiseen tapaan Ragun kera ja parmesaanijuustolla höystettynä.
Vinkkinä kehottaisin pysymään erossa ns. pikapolentasta, joka on todella hienojakoista. Siitä tulee liisteriä.
Risentalla on täydellinen polenta joka on karkeaa ja vaatiii vähän pidemmän keittoajan, mutta lopputulos on vain tuhat kertaa parempi.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Viime viikolla katselin vapaapäivänäni Chef's line-ohjelmaa jossa 'oikeat' kokit kilpailevat kotikokkeja vastaan. Vuorossa oli Italian viikko ja kaksi kokkia valmisti Ragu alla bolognesea joka tarjoiltiinkin pastan sijasta kermaisen polentan kanssa. Se jäi kaivelemaan mieleeni. Tänään päätin valmistaa siis Ragua ja polentaa.
Polentahan on jo 14 vuoden ajalta minulle tuttu ruoka, jota nautin ainakin sen kerran viikossa, mutta yleensä sen valmistaa mieheni. Tänäänkin hetken ajan meinasin kysyä miestäni avuksi mutta tulin siihen tulokseen että romanialaisen neuvolla saan vain sen romanialaisen version. Päätin noudattaa siis italialaista reseptiä ja valmistaa sen ihan itse.
- 800ml vettä
- 200ml maito-kermasekoitusta (käytin kuohukermaa ja kevytmaitoa)
- ripaus suolaa
- 3rkl voita
- 3dl polentaa
- 1,5dl parmesaanijuustoa hienoksi raastettuna
Kommentit
Lähetä kommentti