Chef's line on tällä hetkellä minua eniten inspiroiva kokkausohjelma televisiossa. Jo useamman kerran olen siirtynyt keittiön puolelle jo ennen kuin lopputekstit tulevat.
Viimeksi tuloksena oli maukas ragu parmesaanipolentan kera josta tulikin varsin luettu resepti. Toivottavasti joku ihana myös testasi sen, sillä siitä tuli yksi ihan ehdottomia lemppareitani.
Tänään Chef's linessa vietettiin Espanjalaista viikkoa ja tehtävänä oli valmistaa Espanjan kansallisruuaksikin kutsuttua Tortilla Espanolaa, eli espanjalaista munakasta.
Mun täytyy myöntää että viime kesän Espanjan reissulla en suostunut kertaakaan sitä syömään, koska en koe munakasta yleisesti ottaen miksikään superherkuksi. Teen munakasta yleensä silloin kun ei oikein muutakaan ole kaapissa. Nyt minua harmittaa, tämähän ei edes maistu perusmunakkaalta, vaan ihan superpehmeältä.
Pääosassahan Espanjalaisessa munakkaassa ei ole oikeastaan se muna, vaan se peruna. Peruna imee itseensä oliiviöljyn ja mausteet ja niistä tulee supermehukkaita.
Söin puolikkaan munakkaan yhdentoista aikaan aamupäivällä ja nälkä ei iskenyt ennen kuin kahdeksalta illalla uudelleen, joten täyttäväkin se oli. Ja varsin helppo valmistaa.
- 6 kananmunaa
- 4 perunaa kuutioituna
- 2 sipulia suikaloituna (käytin punasipulin ja keltasipulin)
- 2dl oliiviöljyä
- suolaa
- ripaus savupaprikaa
- pikkiriikkinen ripaus chiliä
p.s. tarkat silmäsi varmasti bongasivat munakkaassa jotain punaista. Ruokahävikiksi kovaa vauhtia nahistuva paprikan pala sai uuden elämän munakkaassani. En lisännyt sitä reseptiin koska se on vähän kutsumaton vieras...
Kommentit
Lähetä kommentti