Superherkullinen Guacamole löytää paikkansa myös Meksikolaisen kattauksen ulkopuolelta

maalisk. 1, 2018 0 comments

Guacamole, tuo Atsteekkien neronleimaus, on superterveellinen dippi, joka sopii niin nachoille, tortilloille, kuin vaikkapa uuniperunan täytteeksi. Meneepä se myös leivänpäällisenä loistavasti, sekä hampparin täytteenä.

Joskus muusaan avokadot haarukalla, jolloin dipin rakenne saa ja pitääkin olla 'rouhea', toisinaan taas menen nopeimman kautta ja heitän ainekset nopeasti blenderiin muutamaksi sekunniksi. Tällöinkin dippiin jää sattumia, mutta rakenne on kokonaisuudessaan pehmeämpi ja 'kastikemaisempi'. What ever you do, älä osta valmiskastiketta. Niissä ei oikeasti ole avokadoa nimeksikään, puhutaan siis ihan muutamasta prosentista, itsetehsyn ja noiden e-koodiversioiden ero on kuin yö ja päivä. 

Avokado on itsessään varsinainen terveyspommi, sisältäen yli kahtakymmentä vitamiinia ja mineraalia. Sen sisältämät antioksidantit myös auttavat taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan. Se auttaa pysymään kylläisenä pidempään ja vaikka se sisältääkin n. 22g rasvaa, tämä on nimenomaan sitä HYVÄÄ rasvaa joka auttaa madaltamaan huonoja LDL-kolesteroliarvoja. Jos avokado ei siis vielä kuulu normaaliin viikko-ostoksiisi, suosittelen lisäämään sen pikimmiten kauppalistaasi. 

Avokadoja ostaessa olen supertarkka; jos ostan niitä valmiissa pussissa, valitsen sellaisen pussin jossa on pari kypsää ja loput vielä kovia. Näin saan heti käyttöön pari eivätkä loputkaan pääse ylikypsymään vaikken heti seuraavana päivänä niitä söisikään. 

Avokadon kypsyyden voi testata kahdella tapaa; Ota avokado kämmenelle ja paina kevyesti. Syöntikypsä avokado antaa aavistuksen periksi hellällä painalluksella mutta siihen ei jää kuoppaa. 

Toinen tapa on irroittaa avokadon kantapala. Jos se irtoaa helposti sormilla, on avokado kypsä, jos ei, jätä se vielä kypsymään.



GUACAMOLE

  • 2 avokadoa
  • 1 pieni sipuli kuutioituna
  • 4 kypsää kirsikkatomaattia
  • n 1tl kuivattuja korianterin lehtiä
  • 1 sitruunan tai limen mehu
  • ripaus chiliä (tuore chilikin käy)
  • loraus oliiviöljyä
  • pari rouhaisua merisuolaa myllystä


Heitä kaikki ainekset blenderiin. Pyöräytä muutama sekunti, ja TA-DAA! Sulla on käsissäsi avokadotaivas!

Vaihtoehtoisesti laita blenderiin muut ainekset paitsi avokado ja pyöräytä ne sekaisin. Muusaa avokadot haarukalla ronskisti. Yhdistä sitten ainekset sekaisin. 

ps. Kokeileppas muuten dipata tuoreita mansikoita avokadodippiin, saatat yllättyä!

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca