Rapsakat ja maukkaat falafelit onnistuvat myös kotikeittiössä

huhtik. 4, 2018 0 comments

Tänään minulla piti olla kasvisruokapäivä. Painotan sanaa MINULLA, sillä ukkelin lounaaksi lähti pekoni-avokadosalaatti töihin. 

Kaikki meni hyvin siihen saakka kun aloin vääntää alkuruuaksi susheja... uups... Kalaa ei lasketa!

Luin useita reseptejä eri sivustoilta kauppareissulla ja pikalukaisulla päädyin reseptiin johon ei lisätty mitään muita jauhoja kuin perunajauhoja. Yritetään nimittäin vaihteeksi pitää viljat minimissään ukkelin oireiluiden takia. 

Myös maininta 'Fafasilta maistuvat' oli yksi juttu joka nousi listan kärkeen, vaikken koskaan ole kyseisessä paikassa syönytkään, olen vain kuullut paikasta pelkkää hyvää... 

Eli alkuperäinen resepti siis löytyy Viimeistä murua myöten-blogista
Meillä tykätään supertulisista ruuista, joten saadakseni ukkelinkin hymyilemään vaikkei lihaa ruuassa ollutkaan, lisäsin mausteita suht' rankalla kädellä. 

Näihin tulee kokonainen nippu korianteria, mutta jos et ole korianterifani, voit korvata korianterin vaikkapa tuoreella mintulla. 
Hitto että mä rakastankin tuoreen korianterin tuoksua! Sitä tulee harvemmin ostettua mutta tacoissa tuorekorianteri on myös ihan ehdoton...





HERKULLISET FALAFELIT
  • 3dl kuivattuja kikherneitä
  • puolikas tuore punainen chili hienonnettuna
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 nippu persiljaa hienonnettuna
  • 1 nippu korianteria hienonnettuna
  • 1rkl perunajauhoja
  • 1tl suolaa
  • 2 1/2 tl juustokuminaa
  • 2tl  korianterijauhetta
  • 1/2tl chiliä
  • ripaus kardemummaa
  • 1tl soodaa liuotettuna 2rkl:n vettä
  • seesaminsiemeniä
  • auringonkukkaöljyä paistamiseen




Liota kikherneitä vähintään yön yli kulhossa runsaassa vedessä. Minä annoin olla ihan täyden vuorokauden.


Valuta vesi pois ja huuhtaise nopeasti kylmällä vedellä. 
Hienonna kikherneet mausteineen soodaa ja seesaminsiemeniä lukuunottamatta joko blenderissä tai sauvasekoittimella. 

Sauvasekoitin joutuu tässä hommassa aika lujille, joten itse käytin bullettia ja hienonsin kikherneet osissa ja laitoin kulhoon. Hienonsin sitten samalla bulletilla korianterin, persiljan, sipulin ja valkosipulin ja heitin nekin kulhoon. Lopuksi painelin vielä sauvasekoittimella kunnes massassa ei näkynyt enää  hienontamattomia kikherneitä. 

Rakenne saa olla rouhea mutta kokonaisia kikherneitä ei tarvisi olla...
Anna massan vetäytyä jääkaapissa n. tunti.





Lisää sitten taikinaan sooda-vesisekoitus. Pyöritä ne sitten palloiksi ja kieritä pallerot sitten seesaminsiemenissä.

Nyt, valittavanasi on muutama eri tapa kypsennystavaksi; voit uppopaistaa ne runsaassa 180 asteisessa öljyssä, TAI paistaa ne pannussa, TAI paistaa ne uunissa n. puolen tunnin ajan kunnes ne saavat hyvän värin. 


Itse yhdistin lopulta kaksi tapaa kun en jaksanut odotella uunissa kypsennystä... Paistoin siis uunissa noin 20 minuuttia jonka jälkeen heitin ne vielä öljyttyyn kuumaan pannuun. 



Tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa. Tähän sopisi valkosipulimajoneesi mutta jostain syystä mun sauvasekotinmajoneesi leikkasi kahteen kertaan, joten lopulta luovutin ja lorautin pintaan sinappikastiketta. 



Todella todella täyttävä herkku. Itselle riitti 3 falafelia. 




Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca