Tukholman ruokatärppejä - Greasy Spoon-Odenplan & Pong Buffe-Drottninggatan

toukok. 23, 2018 0 comments
HALLOUMI STACK - GREASY SPOON - ODENPLAN
Tukholman viikonloppureissu meni kuin siivillä, eikä lopulta ehditty juuri tutustua ravintolatarjontaan ihan niin paljon kuin olin suunnitellut.
Luvassa siis ravintola-arvostelu x2 ja lyhykäinen pubi-arvostelu siinä välissä.

Ukkelilla ja minulla on vähän erilaiset ajatukset siitä mitä haetaan ruualta; ukkelin kriteerit on lähinnä 'hyvää ja paljon' kun itse haluaisin jotain spessumpaa vaikka sitä olisikin vähän vähemmän. Usein ukkeli voittaa ruokataistelun, ja tälläkin reissulla Aasialaisbuffet voitti ehdottamani Tapas-ravintolan... Yhtä mieltä olemme kuitenkin siitä että halpismättölät ei kuulu meidän vierailupaikkoihin, ja jos kebab-ravintolassa ei näy lihaa vartaassa, emme astu sisään 😁



Perjantaiaamuna, laskeuduttuamme Arlandaan seitsemältä aamulla, oli meillä väsymyksen lisäksi kiljuva nälkä. Hyppäsimme Pendeltågiin ja kurvasimme Odenplanille, missä tätini odottelikin ohjatakseen meidät hotellille. Ukkeli ilmoitti jo junamatkalla että hän haluaa heti ruotsalaiselle aamiaiselle. Mielestäni ruotsalaisen ja suomalaisen aamiaisen ero on mitäänsanomaton, joten kysyin tädiltäni mihin kannattaisi mennä vähän spessummalle aamiaiselle. Hän tiesikin paikallisten suosiman mestan johon kuulemma viikonloppuisin on hurjat jonot brunssille. Olimme sen verran aikaisin liikkeellä ettei paikkaan ollut jonoa laisinkaan ja sisälläkin oli vain muutama asiakas. 




Little did we know-että paikka oli paljon blogimaailmassakin hypetetty Greasy Spoon jolla on Tukholmassa kaksi toimipaikkaa; Södermalmilla ja Odenplanilla. 

Tämäkin asia selvisi minulle törmätessäni WTD-blogin 
postaukseen laivareissusta Tukholmaan 😂



Greasy Spoon tarjoaa aamiaista ja brunssia koko päivän, ja heillä on myös vaihtuvat LUNCH SPECIALS-listat. 




Ruokalistassa on vaihtoehtoja kaikille, siis ihan kaikille, vegaanista, gluteenitonta, you name it. 




Sisustus on rouheaa mutta tyylikästä, sementtiseiniä, tehdasvalaisimia, maanläheisiä sävyjä. Ulkona oli myös muutama pöytä, mutta aamulla oli varsin kylmä pohjoistuuli, joten päätettiin nauttia ateriamme sisällä. 

Palvelu tuli sujuvalla Englannilla, olisiko jopa ihan native tai Aussie ollut... Hyvin ystävällistä kaiken kaikkiaan.


FULL ENGLISH BREAKFAST - GREASY SPOON - ODENPLAN
Menu on niin järisyttävän herkullinen että koin lähes ylitsepääsemätöntä vaikeutta valita mitä syödä. Lopulta päädyin Halloumi Stackiin. Se sisälsi paksun mehukkaan juuston lisäksi pinaattia, paahdettua tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia ja chimmichurri-kastiketta ihanan tuoreen paahdetun, rouskuvan, hapanjuureen tehdyn leivän kera. Olin taivaassa.

Mies päätyi - yllätys yllätys - Full English breakfastiin, ja myhäili tyytyväisenä koko ruokailun ajan. Ja täytyy kyllä sivustakatsojanakin sanoa, ettei paistetut munat voisi olla yhtään paremmin tehty; kultaiset rapsakat reunukset kera pehmeän valuvan keltuaisen... Nam!



Hintaluokaltaan Greasy spoon on keskitasoa. Full English kustansi 159kr, Halloumi stack 129kr, kahvit 35-39kr... Lopputulemaksi saimme sellaisen 401kr, ja ruoka oli jokaisen pennin arvoista. 


---------------------------------------------------------------------------------
Nukuttuamme aamupäiväpäikkärit, hyppäsimme suihkuun ja lähdimme kohti keskustaa, tarkoituksena vain fiilistellä tunnelmaa ja nautiskella muutama drinksu jossain mukavalla terassilla. Terassi löytyi vanhasta kaupungista, Irkkupubi O'Connells joka sijaitsee StoraNygatanilla. 




Pubi oli varsin tyypillinen Irkkupubi ja tunsinkin heti sisään astuessani pienen lämpimän leimahduksen sydämessäni; työskentelinhän Englannissa asuessani Irkkupubissa 2,5 vuotta.




O'Connellssilla on pieni terassi nurkan takana pikkukujalla missä kuikistelimme ympärillemme kolmen juoman ja kahden sipsipussin verran.  Pubi tarjoaa myös ruokaa, muunmuassa kuulemma parhaat Fish&Chipsit kuun tällä puolella, mutta päätimme kuitenkin suunnistaa muualle syömään...

---------------------------------------------------------------------------------
Päätimme kääntyä takaisin kohti hotellia ja etsiä jonkun mukavan syömäpaikan. Drottninggatanilla sijaitseva PONG BUFFE kiinnosti, koska 

a)Aasialainen ruoka on ihquu ja tämä ravintola on fuusio Thaimaalaisesta, Kiinalaisesta ja Japanilaisesta
b)sillä oli kiva terassi jossa oli vieläpä vapaa pöytä


Kävimme tsekkaamassa buffet-tarjoilun, ja se näytti varsin laadukkaalta joten sinne jäimme. 






Tarjolla oli lukuisia erilaisia höyrytettyjä dumplingeja (taikinanyyttejä) eri täytteillä, keittoja, Thaisalaatteja, kananvarpaita!!, satay-kanavartaita, rapeaksi uppopaistettua lohta, kalamaria, useita eri rapuannoksia, kana- ja possuannoksia, simpukoita, riisiä paistettuna ja keitettynä, riisinuudeleita, sushia. Jälkiruokana pannacottaa, tuoreita hedelmiä, jäätelöä... Kastiketiski oli erikseen josta löytyi niin kiinalaista kuin japanilaistakin soijaa, satay-kastiketta, Teriyakia, Sweet chiliä, wasabia...mitä vain osaisi toivoa.






Pong ei ole mikään ihan halpisbuffa, noin 23€ per henkilö ilman juomia, joten loppusumma kahdelle oli n. 70€ juomineen. Lounasaikaan buffet on edullisempi, en tosin osaa sanoa onko se silloin niin runsas... Tarjolla on myös A'la Carte ruokia. Sisustus on laadukas ja tyylikäs kauniine lamppuineen. Pois ovat halpis-syömäpuikot, tilalla musta-metalliset spessupuikot (joissa on muuten vähän vaikeampi saada ruoka pysymään...ainakin tällaisen amatöörin 😂).





Juomiksi nautimme olutta, viiniä ja Sakelasilliset. 




Tykkäsimme ruuasta itseasiassa niin kovasti että tulimme tänne lauantaina uudelleen ukkelin perheen ja ystävien kanssa illalliselle. Kahdeksan henkeä kustansi vajaat 300€ (tosin osa joi tällä kertaa vain vettä).




Täytyy kyllä suositella, etenkin jos merenelävät ovat herkkua! 




Mitkä ovat sinun lempimestasi Tukholmassa?





Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca