Helppo Kirjolohikeitto Aasialaisittain M,G

syysk. 6, 2018 0 comments

Luin aamupuhteina mainoksia ja huomasin Lidlissä hyvän kalatarjouksen. Niin hyvän jopa että päätin vastoin perkaustaitojani ostaa kokonaisen kalan. Lopulta alkuperäinen ideani uunilohesta piparjuurikastikkeessa lähti siis elämään, ja päätinkin tehdä keiton, ja keitellä samalla päästä, pyrstöstä ja ruodoista herkullisen kalaliemen. Pakkaseen meni kahden aterian verran kalaa myös. 




Kalan perkaus ja fileoiminen onnistui yllättävän kivuttomasti, apuna käytin KOTIRUOKAA-kirjan step-by-step-opasta. 




Keitosta tuli ihan älyttömän hyvvää, näin niinku oululaisittain sanottuna, ja olen sangen ylpeä etten käyttänyt minkäänlaisia valmiskuutioita tai fondeja ja sain silti keitosta ihan supermaukkaan. Tämä on myös loistava AIP-ruoka, täynnä hyviä juttuja, hyvistä rasvoista runsaaseen määrään c-vitamiinia ja hivenaineita.









HELPPO KIRJOLOHIKEITTO 
AASIALAISITTAIN MAUSTETTUNA
  • n. 200-300g kirjolohta, ruodot ja nahka poistettuna ja kuutioituna
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1tl raastettua inkivääriä
  • 1/2tl raastettua limen kuorta
  • 1/2 punasipuli ohueksi suikaloituna
  • 1/2 punainen chili ohueksi viipaloituna
  • muutama sitruunamelissan lehti revittynä
  • kourallinen korianterin lehtiä revittynä
  • 1 levy Mama riisinuudeleita
  • 1/2 limen mehu
  • 1tlk kookosmaitoa
  • 1/2tl suolaa
  • 5dl kalalientä
  • 1rkl kalakastiketta
  • loraus oliiviöljyä 
  • 1 porkkana viipaloituna
  • 4-5cm purjoa viipaloituna
  • 1 lehtikaalin lehti silputtuna
  • 1/5 kyssäkaalta ohuina viipaleina
  • n 3cm sellerin vartta viipaloituna
  • loraus soijakastiketta (gluteenitonta)

Lorauta kattilan tai korkean kasarin pohjalle öljyä ja kuumenna pannu keskilämmölle. 


Lisää pannuun inkivääri, valkosipuli ja chili ja sekoittele minuutin ajan. Lisää sitten  kaikki kasvikset ja paista  n.3-4 minuutin ajan. Älä ruskista. 

Kaada pannuun suola, kookosmaito ja kalaliemi, revitty korianteri ja sitruunamelissa ja anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä 15-20 minuuttia. 


Lisää sitten kala, soijakastike ja kalakastike ja keittele 5-7 minuuttia tai kunnes kalakuutiot on kypsiä. Maista, ja lisää tarvittaessa mausteita.

Ota kattila liedeltä, ja revi sitten riisinuudelilevy keittoon. Sekoita. 

Ripottele valmiin annoksen päälle vielä korianteria. Mulla oli myös persiljaa hollilla joten laitoin vähän sitäkin. Nauti!!




Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca