Käytiin naapurin ja koiriemme kanssa sienimetsässä tällä viikolla. Olin niin varma tulevasta saaliistani että kävin jo etukäteen kaupassa hakemassa vermeet sienikeittoa varten. Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä mutta sinne päin kuitenkin...
Sienihommissa kävi siis aika köpelösti, sillä olen Suomen surkein sienestäjä. Kannoin kotiin hirveän kasan pulkkosieniä (enkä edes kerro miksi mä niitä luulin...jos olet Suomen sieniseuran fb-ryhmässä, niin taidat jo tietää... 😟), pari lehmäntattia sekä kaksi limanuljaskaa. Soppaan ei siis kauheasti saatu sattumia. Olin aiemmin aamulla kuitenkin löytänyt muutaman valevahveron (ja tiesin jopa että ne niitä on), joten pilkoin ne, tatit ja limanuljaskat sekaisin ja heitin pannuun.
Minulla on ollut kova juustonhimo jo päiviä, joten päätin testata vegaanijuustoa pahimpiin vieroitusoireisiin. Ostin VIOLIFE ORIGINAL FLAVOUR BLOCK juustoa. Se suli keittoon mukavasti, mutta on maultaan aika mieto minun makuuni. Pitää testailla muitakin juustoja.
- 1/4 myskikurpitsasta kuorittuna ja pilkottuna
- 2 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
- 2 kevätsipulia
- n. 2x2cm juuriselleriä pieneksi pilkottuna
- n. 1dl metsäsieniä pilkottuna
- 1dl gluteenitonta kaurakermaa
- 1tl inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulin kynsi raastettuna
- 2rkl soijakastiketta
- suolaa
- vajaa desilitra raastettua vegaanijuustoa
- muutama korianterin lehti
- persiljaa koristeluun
- oliiviöljyä paistamiseen
- keitinvesi kasviksista
Kommentit
Lähetä kommentti