Kermainen lehtikaali-lime-pasta (V,G,M)

syysk. 8, 2018 0 comments

Tämä super-terveellinen ruoka sai alkunsa siitä että mulla tuli hirvee himo jollekin kermaiselle tai juustoiselle ruualle. Jätettyäni maitotuotteet pois, ei näistä kumpaakaan ole siis ruuissani ollut. 

Etsiessäni kahvia varten kauramaitoa, törmäsin Plantin ruokakermaan, ja päästin vaimean hihkaisun. Pastahyllyillä taas törmäsin itselleni uuteen tuotteeseen; Felicia Bio riisi-pennepastaan, joten otin sen kokeiluun. Tämä jää kyllä vakkariksi sillä eliminointiruokavaliossani pitäisi maissiakin välttää, ja useimmat gluteenittomat pastat on maissipastoja. 

Mikä parasta, tämän ruuan valmistat hetkessä niin lounaaksi kuin vaikkapa illanistujaisiin; tämä maistuu nimittäin niin vegaaneille kuin sekaaneillekin, on gluteeniton JA maidoton. Tähän voisi raastaa pintaan hyvää juustoa, mutta jos syöjissä on vegaaneja, valitse juustoksi joku vegaani versio, sekin kun maistuu ihan varmasti kaikille. Ei siis tarvi sählätä 'sulle-mulle-ei tolle'-tyyliin. Ja mikä parasta, tää on täynnä kaikkea hyvää, hurjasti b- ja c- ja k-vitamiinia sekä hivenaineita.





KERMAINEN LEHTIKAALI-LIMEPASTA
(mitoitus kahdelle syöjälle)
  • 3/4 pussia Felicia Bio riisi-penneä
  • 1/2 punasipuli viipaloituna
  • 2 lehtikaalin lehteä revittynä
  • 1/4 kyssäkaalta n. 2cmx2cm paloiksi suikaloituna
  • 2dl Planti kaurakermaa
  • 1/2 limen mehu
  • suolaa
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • oliiviöljyä
  • pippuria
  • persiljaa
  • (haluamaasi juustoraastetta)
Keitä pasta väljässä hyvin suolatussa vedessä minuutti vähemmän kuin pussin kyljessä lukee. Kuullota silläaikaa pannussa oliiviöljyssä raastettu valkosipuli ja punasipuli. Lisää suolaa ja kyssäkaaliviipaleet ja anna kypsyä keskilämmöllä, älä ruskista. Lisää sitten kaurakerma ja pippuri. Anna kuplia hieman. Ota sitten n.1dl pastan keitinvettä ja kaada pannuun.


Lisää lehtikaali ja keittele kokoon tovi. Lisää kypsä pasta pannuun ja purista pannuun lime. Sekoittele parin minuutin ajan niin että pasta saa kauttaaltaan kermaista kastiketta pintaansa. Tässä vaiheessa voit esim raastaa parmesaania sekaan jos ei ole syöjissä vegaaneja. 


Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. 
Revi valmiin annoksen pintaan persiljaa. Nauti!

p.s. Sepolta terkkuja :D Näin me völläillään
 lauantaiaamuisin ennen lenkille lähtöä...

Testaa blogin suosituin pasta:

Cacio e Pepe



Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca