Pasta on mun pahe. Uuden ruokavalion myötä olen yrittänyt jättää viljoja mahdollisimman vähälle, myös niitä gluteenittomia, mutta pastaa on saatava kerran viikossa. Tää seuraava resepti sisältää melkein kaikkea kiellettyjen aineiden listaltani, joten nykyisin tomaattipasta on varsin harvinainen herkku meille. Siksi sen on oltava sitäkin täydellisempi silloin kun siihen hairahdan.
Tomaattipasta on ehkäpä yksi helpoimmista ja nopeimmista ruuista ikinä. Tomaattikastike on helposti myös muunneltavissa, kun vaihtelee yrttejä ja juustoja, lisää valkosipulia tai eri kasviksia. Usein käytän Mutti-murskaa tai Mutti-kuorittuja tomaatteja, mutta tuoretomaattien lisäämisestä, etenkin kirsikkatomaattien, saa vieläkin upeamman, pirskahtelevan maun.
Käytin tällä kertaa Barillan gluteenitonta tagliatellea, joka EI mene jatkoon. Pasta mureni kattilassa jo pieniksi palasiksi. murrrr!
Tää kastike on muuten myös loistava pizzaan tai bruchettaan.
- pastaa
- 250g kirsikkatomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 2 sipulia kuutoituna
- 2rkl ruokosokeria
- 1rkl kuivattua timjamia
- 2tl suolaa
- kourallinen tuorebasilikan lehtiä
- 1/2tl kuivattua birds eye chiliä
- 1rkl balsamicoa
- 1/2 tölkkiä Mutti kuorittuja tomaatteja
- 1rkl tomaattipyreetä
- (pippuria)
- pinnalle pecorino romano-juustoa
Kaada valutettu pasta pannuun ja pyörittele pastaa öljyssä ja paista hetki. Minusta pasta saa näin vielä enemmän makua kuin että sekoittaa suoraan kastikkeeseen.
Sekoita kastike pastaan niin että kastike tarttuu kauttaaltaan pastan pintaan. Tarjoile. Raasta pintaan siivuja Pecorinojuustoa.
Kommentit
Lähetä kommentti