Kirsikkatomaatti-pasta - yksinkertainen mutta niin herkullinen!

marrask. 27, 2018 0 comments

Pasta on mun pahe. Uuden ruokavalion myötä olen yrittänyt jättää viljoja mahdollisimman vähälle, myös niitä gluteenittomia, mutta pastaa on saatava kerran viikossa. Tää seuraava resepti sisältää melkein kaikkea kiellettyjen aineiden listaltani, joten nykyisin tomaattipasta on varsin harvinainen herkku meille. Siksi sen on oltava sitäkin täydellisempi silloin kun siihen hairahdan. 

Tomaattipasta on ehkäpä yksi helpoimmista ja nopeimmista ruuista ikinä. Tomaattikastike on helposti myös muunneltavissa, kun vaihtelee yrttejä ja juustoja, lisää valkosipulia tai eri kasviksia. Usein käytän Mutti-murskaa tai Mutti-kuorittuja tomaatteja, mutta tuoretomaattien lisäämisestä, etenkin kirsikkatomaattien, saa vieläkin upeamman, pirskahtelevan maun. 

Käytin tällä kertaa Barillan gluteenitonta tagliatellea, joka EI mene jatkoon. Pasta mureni kattilassa jo pieniksi palasiksi. murrrr!

Tää kastike on muuten myös loistava pizzaan tai bruchettaan.


Pirskahteleva 
kirsikkatomaatti-pasta
  • pastaa
  • 250g kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 2 sipulia kuutoituna
  • 2rkl ruokosokeria
  • 1rkl kuivattua timjamia
  • 2tl suolaa
  • kourallinen tuorebasilikan lehtiä 
  • 1/2tl kuivattua birds eye chiliä 
  • 1rkl balsamicoa
  • 1/2 tölkkiä Mutti kuorittuja tomaatteja
  • 1rkl tomaattipyreetä
  • (pippuria)
  • pinnalle pecorino romano-juustoa

Keitä pasta 2 minuuttia vähemmän kuin pussin kyljessä lukee, hyvin suolatussa vedessä. Valuta, mutta ota varalta talteen desi keitinvettä. 


Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Aloita kuumennus matalalla lämmöllä ja nosta asteittain vähän yli keskilämmön. Näin tomaateista irtoaa neste tasaisesti ja kastike keittyy omassa nesteessään. Kun kirsikkatomaatit alkaa rikkoontua ja pehmenee, laske lämpö matalalle ja keitä kunnes seos on mukavasti paksuuntunut. Jos se paksuuntuu liikaa, lisää pastan keitinvettä. 


Valuta pasta. Kuumenna pannussa oliiviöljyä ja muutama rouhaisu suolaa. Voit myös raastaa valkosipulin kynnen pannuun. 
Kaada valutettu pasta pannuun ja pyörittele pastaa öljyssä ja paista hetki. Minusta pasta saa näin vielä enemmän makua kuin että sekoittaa suoraan kastikkeeseen. 

Sekoita kastike pastaan niin että kastike tarttuu kauttaaltaan pastan pintaan. Tarjoile. Raasta pintaan siivuja Pecorinojuustoa.



Jos teet tän pizzakastikkeeksi, hurauta pari kertaa pulse toiminnolla niin tomaatit rikkoontuvat mutta kastikkeeseen jää vielä sattumia. Jos taas bruchettaan niin sattumat saa olla isompia. Namnam!!



Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca