¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Paahdetut bataatit ja perunat taipuvat niin maukkaaksi muusiksi että oksat pois!

| on
17.11.18
Nyt pääsi muusi uudelle levelille. Ja muusikuvaa en lähde edes hifistelemään millään heinillä. Tässä on köntti muusia, joka maistuu ihan pirun hyvälle. Aamen.


Kyseessä ei ole mikä tahansa muusi vaan nämä potut ja bataatit on kypsennetty kuorineen uunissa, jolloin ne saavat sen ihanan paahteisen, hieman makean maun. Iso köntti oikeaa voita ja avot! 

No okei, mä oon aavistuksen myöhässä taas näiden trendien kanssa; tästä 'uudesta muusista' ilmeisesti kohistiin jo pari vuotta sitten, mutta jotenkin se jäi multa välistä. Itselle jäi tää vinkki kytemään katsellessani aamuteeveetä tässä...hmmm... viikko-kaksi sitten ja näin ihan lopun Kotilieden ruokatoimittajan haastattelusta hänen julkaisemastaan perunakirjasta. Hän puhui tästä ihmemuusista niin suurella intohimolla että pakkohan sitä oli testata. 

Tänään oli muusipäivä siis. Eilen jammailtiin Reino Nordinin keikalla, ja olo on ollut vähän vetämätön koko päivän. Kuitenkin teki mieli jotain hyvää ruokaa, lohturuokaa so to speak, muttei kuitenkaan roskaruokaa joten ei auttanut kuin ottaa kauha (tai tässä tappauksessa lopulta perunasurvin) kauniiseen kätöseen.

Jääkaapissa odotteli paketti maustamattomia kanansiipiä, joten tekaisin niille nopeasti soija-hunajamarinadin. Itse olin suunnitellut lisukkeeksi vain parsakaalta mutta ukkeli kinusi perunamuusia. Päätin siis suostua, mutta pienellä twistillä. 


Hitsi kun tuli muuten hyvää!

Ohje on helppo kuin mikä. Pese haluamasi määrä perunoita ja yksi bataatti ja pistele niihin haarukalla reikiä joka puolelle. Peitä uunipelti leivinpaperilla, laita pinnalle merisuolaa ja perunat ja bataatit suolapedille. Paahda kypsäksi. 


Kuori kun ne ovat valmiita, lisää iso köntti oikeaa voita ja muusaa. 
Lisäksi ukkeli teki vielä polentaa johon sekoitettiin feta-juustoa. Hei, aina ei voi olla esteettistä mutta takkuuseen menen että hyvvää se oli. Kokkeile vaikka ite!


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*