Valkosipulisilakat

marrask. 8, 2018 0 comments


Tässäpä seuraa resepti joka sopii niin juhannukseen kuin jouluunkin, miksei muihinkin juhliin, ja jopa arjen pieneksi onnen pirskahdukseksi makunystyröille. 

Miksi tehdä itse kun kaupasta voi napata valmiiksi tehdyn? Koska suola. Ja koska sokeri. Pystyt itse vaikuttamaan makuun. Itse laitoin 2tl vähemmän suolaa muuten, kuin reseptissä luki... Alkuperäisessä oli 2tl marinadissa JA 2tl kastikkeessa 😯.

Sokeri on tässä aika turha, näin niinkuin jälkeenpäin ajateltuna, joten ketoilija voi ihan korvaamatta sitä millään jättää sokerin pois.
Viime vuonna taiteilin jouluksi ihan sikahyvän Katkarapu-lohiviettelyksen mikä löytyi myös tän vuoden pikkujoulubrunssista. Tein myös lasimestarinsilliä Tinskun keittiössä-blogin reseptillä, mikä oli superhyvää. Kaupan sillejä me ei juurikaan osteta kun ne on niiiiin suolaisia että kaikki muu jää varjoon kielen ollessa turrana yhden palan jälkeen 😀

Lasimestarinsilli
Tänä vuonna on vuorossa valkosipulisilakat vanhalla reseptillä joka löytyy vanhasta T-kaupan reseptikirjasta - Kalaruokia herkkusuille. Pieniä muutoksia olen tosiaan tehnyt alkuperäiseen reseptiin. Alkuperäisessä maustepippurin tilalla on rose- ja viherpippuria, mutta ukkeli on niille allerginen. EDIT: Kuvia lisätty 26.12.18
EDIT: Onnistuu myös ilman sokeria! 
valkosipulisilakat
 • 500g silakkafileitä
 • ohuen ohuita sipulirenkaita
 • 4dl vettä
 • 3/4dl etikkaa
 • 1rkl sokeria
 • 1tl suolaa
Kastike:

 • 2dl kreikkalaista jogurttia
 • 2dl majoneesia
 • 5 valkosipulinkynttä raastettuna
 • 1tl kokonaisia maustepippureita
 • 1 tl suolaaSekoita liemiainekset. Laita silakat puhtaaseen tiiviiseen purkkiin, kaada liemi päälle ja anna maustua jääkaapissa 8-15h

Valuta fileet.
Sekoita kastikkeen ainekset ja rullaa fileet sekä sipulirenkaat kerroksittain kastikkeen kanssa samaan tiiviiseen purkkiin. Anna maustua jääkaapissa ainakin 8h, mielellään kauemman. Ripottele tilli tai ruohosipuli vasta kun laitat silakat tarjolle.


Tää kuva T-kaupan
lehtisestä...
Tsekkaa muut joulureseptini TÄÄLTÄ, yhden otsikon alta!!
Jos tykkäät resepteistäni, olisi ihana jos klikkaisit itsesi lukijaksi tuolta oikeasta palkista! Mobiiliversiossa scrollaa tekstin loppuun.

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca