Keto-ystävällinen BBQ-kastike ribseille tai kanansiiville

tammik. 20, 2019 0 comments


Viime sunnuntaina ukkeli tuli kotiin kaupasta ja iski käteeni kasan possun kylkipaloja/ribsejä, jotka hän toivoi minun valmistavan. 
Epäreilua!!! Minähän en syö punaista lihaa, ja tovin ajan ukkelikin oli mukana tässä päätöksessä, mutta hypättyään Ketokelkkaan punainen liha palasi hänen lautasellensa. 

Päätin kaivaa itselle pakkasesta kanansiipiä ja tein sekä ribseille että siiville mausteisen rubin - suolaa, savupaprikaa, juustokuminaa, korianteria, timjamia, chililastuja, mutta en tässä postauksessa perehdy niihin, sillä tein pikaversion (kello oli jo seitsemän illalla kun aloitin), ja vaikka ne oli ihan jees, ei pikaversio ole minusta bloggauksen arvoinen. Ribsit tarvii aikaa. 

Mutta kastikkeeseen sen sijaan perehdyn, joska se oli ihan äLYTTÖmän hyvä.

Yleensä bbq-kastikkeen valmistusta ajatellessa tulee mieleen ketsuppi, coca-cola...sokeri on iso osa. Mutta sen ei tarvitse olla. 

Törmäsin googlatessa hassuun setään, jonka päivätyö on kokkailu ja tubetus, mutta yön pimeinä tunteina setä muuttuu hevi-rokkariksi. Nimellä Headbanger's Kitchen löytyy niin blogi kuin youtube-tilikin, ja siellä on mitä herkullisimpia ketoreseptejä. Tämä on yksi niistä (pienin muutoksin, mutta kaikki kunnia silti rokkarille). 

Tämä kastike sisältää omenasiiderietikkaa jossa ON sokeria, mutta niin vähän ettei siitä ole haittaa, ethän syö yksin koko kastiketta. Halutessasi voit vähentää päivän hiilareitasi parantaaksesi omaatuntoa 😀


KETO BBQ-KASTIKE

  • 50g voita
  • 1 punasipuli kuutioituna
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • loraus omenasiiderietikkaa
  • loraus worchestershire-kastiketta
  • 1tl steviaa
  • 1tl suolaa
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1/2tl chililastuja
  • 1/2tl juustokuminaa
  • (musta- ja cayennepippuria-jätin pois koska ukkeli niistä oireilee)
Voit myös lisätä esim srirachaa, mutta siinäkin on sokeria, jätimme sen pois, kuten myös lorauksen balsamicoa samasta syystä. SEN SIJAAN lisäsin pienen tirauksen tomaattipyreetä.

VALMISTUS

Sulata voi kattilassa ja lisää sitten kattilaan sipuli ja valkosipuli.
Kun sipuli alkaa pehmetä, lisää kattilaan suola, (pippurit), chililastut, paprikajauhe ja juustokumina. 


HOX! Alkuperäisessä juustokuminaa laitettiin 1tl, mutta minusta se on liikaa, mausta voi tulla 'tunkkainen' jos jeera on ylitseampuva.

Lisää sitten tomaatit, stevia ja worcestershire-kastike (ja halutessasi loraus sitä balsamicoa), sekoita, peitä kannella ja anna keittyä hiljalleen noin 8 minuuttia.

Sekoita sitten kastike tasaiseksi blenderissä ja laita takaisin kattilaan. 

Lisää sinappi, omenasiiderietikka ja tomaattipyree (tai halutessasi sriracha), sekoita ja anna jälleen keittyä kunnes paksuus on haluamasi, noin viitisen minuuttia. 

Anna jäähtyä. Tarjoile ribsien tai grillattujen kanansiipien kera. 



TOINEN HOX! 
Alkuperäisessä reseptissä sanottiin tästä tulevan 20 annosta; tarkoittaakohan 20 dippausta? , sanoisin että neljän syöjän tarpeisiin. Puolet jäi seuraavaan päivään. Hassu setä sanoo myös että soossi säilyy jopa kaksi viikkoa jääkaapissa, not so sure... kahdesta syystä: koska tää on niin hyvää, ja koska säilymistä parantavia ainesosia on kuitenkin aika vähän, etenkin minun versiossa. 

P.S. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan HEADBANGER'S KITCHENIN youtube-tiliin. Tää setä on ihan huippu! 






Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca