Vuohenjuusto-tomaattitäytteinen mureke -

helmik. 19, 2019 0 comments

Mureke on todellista retroruokaa, eikä muuten ollenkaan tylsä ruoka. Mureke on hurjan muuntautumiskykyinen, tarvitset vain piirun verran mielikuvitusta. Murekkeen sisään voi kätkeä monenlaisia herkkuja juustosta kasviksiin jolla saa vietyä perusmurekkeen ihan uusiin sfääreihin. 

Tähän murekkeeseen halusin voimakasta juustoa pienillä pirskahduksilla joten viskasin sisään kokonaisen vuohenjuustopötkön ja kirpsakoita kirsikkatomaatteja. 
Ei saakutti kun oli HYVÄÄ!!!

Voit käyttää murekkeeseen mitä jauhelihaa tahansa, tällä kertaa meillä miksattiin naudan jauhelihaa ja kananpojan jauhelihaa. 

VUOHENJUUSTO-TOMAATTITÄYTTEINEN MUREKE
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 400g kananpojan jauhelihaa
  • 1 iso punasipuli kuutioituna
  • 1 kananmuna
  • 1/2 sellerin varsi kuutioituna
  • 7 kirsikkatomaattia
  • 1tl sipulijauhetta
  • 1tl savupaprikajauhetta
  • 1tl timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • kourallinen hienonnettua persiljaa
  • 1/2tl chilijauhetta
  • suolaa
  • vajaa desi ranskankermaa
  • 200g vuohenjuustopötkö
  • voita murekevuoan voiteluun
  • 3 pekonisiivua
  • noin 1dl emmentaalia pieneksi raastettuna
Voiteluun:
  • loput pannuun jääneestä öljystä
  • turaus tomaattipyreetä
  • 2rkl tomaattimurskaa
  • chilijauhetta
Sekoita ainekset kulhossa.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. 

Hienonna sipuli ja selleri, voit kuullottaa ne voin ja oliiviöljyn sekoituksessa, mikä itsellänikin oli tarkoitus, koska niin niistä saa eniten makua irti, mutta meikäläinen muisti vasta kun olin ne sekoittanut taikinaan...



Poista kuullotetut kasvikset pannusta ja laita sitten samaan pannuun kirsikkatomaatit, raastettu valkosipulin kynsi, ripaus suolaa ja laita kansi päälle. Näin ne saavat makua myös juuri kuullotetuista kasviksista. Anna olla kymmenisen minuuttia kunnes tomaatit pehmenevät. Nosta nekin jäähtymään. 

Sekoita kaikki murekeainekset (eli kaikki muut paitsi vuohenjuusto ja tomaatit) hyvin. Voitele murekevuoka. Laita puolet mureketaikinasta vuokaan ja tee taikinaan pitkittäin vako. 


Laita muutama tomaatti ja öljyä pannusta vakoon ja aseta kokonainen vuohenjuustopötkö päälle ja loput pehmenneet tomaatit molemmin puolin juustoa.  




Kaada loput taikinasta vuokaan, levitä se hyvin ja sulje painaen "saumat" kunnolla kiinni. Aseta pekonisiivut murekkeen päälle poikittain ja painele päädyt taikinan alle. 


Itsellä tarttui puolikas ylimääräinen siivu jonka tungin mukaan pitkittäin keskelle.



Voitele mureke tomaattikastikkeella ja raasta pintaan Emmentaalia.



Paista uunissa noin 1,5h.
Voit myös loppuvaiheessa lisätä parsakaalta vuokaan kymmeneksi minuutiksi... 



Anna sitten vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoile höyrytetyn parsakaalin kanssa ja huokaile syvään. Tai-VAS!!!

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca