Ravintolavinkki Helsinki - Rune's ja Vappu-brunssi

toukok. 2, 2019 0 comments

Töölössä Runeberginkadulla sijaitseva Rune's oli meille uusi ja varsin miellyttävä tuttavuus Helsingin ravintolatarjonnassa. 

Päädyimme Rune'siin sattumusten summana; eihän meillä ollut tarkoitus lähteä vappupäivänä minnekään. Lopulta sain suostuteltua ukkelin syömään koiranpentukatseellani 😁. Tässä vaiheessa kello lähenteli jo kymmentä, mutta onneksi olin jo aamukuudesta tutkinut Espoon ja Helsingin vappu-brunssitarjontaa, joten nyt vain oli löydettävä paikka jossa vielä oli pöytä vapaana. Helpommin sanottu kuin tehty. 

Päivä oli niin aurinkoinen ja kaunis, että mieleni halajasi jonnekin meren rantaan mukavaan miljööseen jossa vesi liplattaisi rantaa vasten ja merituuli hulmuttaisi ohuita hiuksiani, mutta muutamalla muullakin oli ollut sama idea. 'Ei-oota' tarjottiin neljästä ravintolasta, ja yhteen olisi päässyt vasta neljän paikkeilla, mutta meillä oli kiljuva nälkä. 

Hyppäsin siis seuraavalle välilehdelle (joita minulla oli auki kymmenkunta) ja lukaisin seuraavan ruokalistan nopeasti ukkelille, ja hän nyökkäsi hyväksyvästi. Soitin ravintolaan, ja yllätys, sain jopa itse valita milloin tulemme. Toki tällainen herätti pienen epäilyksen; miksi siellä on niin hiljaista? Näin jälkeenpäin luulen että tähän vaikutti loistava sää ja ravintolan sijainti. Vappukansa pakkautui vähän keskemmäksi Helsinkiä ja puistoihin nauttimaan auringosta. Meidän onni!

Mutta sillä mentiin, puettiin parhaat (tai ainakin kolmanneksi parhaat) päälle ja hypättiin autoon. Parkkipaikan löytäminen tuotti todellista vaikeutta, mutta lopulta, 10 minuutin etsinnän jälkeen, löysimme paikan. Saavuimme ravintolaan aikalailla juuri varaamaamme aikaan. 

Ravintolassa meidät toivotti tervetulleeksi nuori kohtelias miestarjoilija, ja hän osoitti meidät peremmälle. Ravintolassa oli asiakkaita vain muutamassa pöydässä. Saimme siis valita paikan ja valitsimme sohvaloossin. Sisustus ravintolassa oli tyylikäs ja simppeli mustavalkoteemallaan. Palvelu ravintolassa oli kohteliasta, hyväntuulista ja ripeää. 

Juomiksi valitsimme Proseccoa, jota ukkeli joi vajaan lasin, koska oli autolla liikkeellä. Minulle maistui kaksi lasia, en jaksanut valita erikseen ruokajuomaa 😁 
Ravintolassa oli siis tarjolla vappu-brunssi hintaan 40€/hlö
Alkuruokabuffetissa oli tarjolla:


--
Katkarapusalaattia, Caesarsalaattia, vihreää salaattia, marinoituja oliiveja, suolakurkkuja, artisokansydämiä, aurinkokuivattua tomaattia, täytetyt kananmunat, sinappisilliä, lämminsavulohta Remouladekastikkeella, chorizo-perunasalaattia sekä savuporojuusto-Palttoonnappeja.
--

Salaatit olivat tuoreita, rapeita ja ravut meheviä. Vaikka en ole ihan älytön tilli-fani, sekään ei tullut liikaa läpi rapusalaatissa. 
Caesarsalaatissa oli kunnolla Parmesaania, ja artisokansydämet olivat ihan järjettömän herkullisia. Lämminsavulohi oli ihanan pehmeää ja rasvaista. Kananmunien täyte oli kuohkea, ja se sinappisilli 💖... Sanoin jo autossa että nyt tämä tyttö syö silliä, ja niin söin. Silleissäkin on eroja; tässä tykkäsin siitä että fileet olivat ohuita ja pehmeitä. 

Perunasalaattia maistoin vain lusikallisen, ja se oli ihan ok, muttei herättänyt voihkaisuja niinkuin vaikkapa ne ravut. Söin yhden palttoonnapin, no, kun tässä jo Proseccoa juotiin, niin päätin juhlia nyt tämän vapunKIN alta pois, ja palata SITTEN ketoiluun...
Pääruoka tuli keittiöstä, ja valittavana oli:

  • metsäsienirisotto parmesaanilla
  • Puuhiiligrillattua lohta, Hollandaisea, uuniperunaa ja kasviksia
  • Black Angus Rib Eye Steak Cafe de Paris -voilla, uuniperunalla ja kasviksilla
Valitsimme molemmat Rib Eye-pihvit mediumina, minä jätin perunan pois. Pihvit olivat varsin hyvät, veitsi meni helposti läpi, ja niissä oli mukavasti rasvaa.  


Paprikat ja kesäkurpitsa oli grillattu vartaassa ja olivat makean mehukkaita, olisin tosin kaivannut jotain muutakin, sipulia tms. Maustevoita olisi saanut olla aavistuksen isompi nappi pihvin päällä. Toisaalta tykkäsin annoksen yksinkertaisuudesta. 

Jälkiruokabuffetissa oli:
  • Creme Brulee
  • hedelmäsalaatti
  • pikkumunkit
  • simaa, kahvia ja teetä
Me ei oikein olla jälkkäri-ihmisiä, joten jaettiin yksi pikkumunkki keskenämme. Se oli tuore, rapeapintainen ja sisältä täydellisen pehmeä. Just hyvä siis. 
Loppusummaksi juomineen tuli 102€, mikä oli oli minusta aika hyvä hinta-laatusuhde.
Oltiin todella tyytyväisiä kokonaisuuteen, ja kipakan kriittinen ukkeli jopa sanoi sen maagisen lauseen 'I wouldn't mind coming back in here', mitä ei ukkelin suusta kuule ihan älyttömän usein. Jospa jo pian pääsemme testaamaan A'la Carte menua...
Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca