Amerikkalainen Ranch-kastike on oikea jokapaikan soossi - Näin teet KETO-version!

heinäk. 30, 2019 4 comments

Seuraan paljon kansainvälisiä ruokasivustoja, ja yksi kastike tuntuu olevan yli muiden Amerikkalaisten keskuudessa, nimittäin Ranch. Sen seuralaisena voi olla

  1. salaattia
  2. hodari
  3. hamppari
  4. kala
  5. kana (etenkin nuggetit tai wingssit)
  6. kasvistikkuja
  7. parsakaali
  8. ranskanperunat
  9. pizza
  10. mac 'n' cheese...
you name it...

Oli kyse take-away-eväästä tai kotiruuasta, Ranch-kastikkeella on pääosa performanssissa, sen täytyy olla täydellinen. Yksi suosituimmista valmiskastikkeista tuntuu olevan pikaruokaketju Taco Bellin Ranch-kastike. En ole maistanut. Olen vieraillut puljussa tasan kahdesti sen tultua suurella ryminällä Suomeen. En vakuuttunut, kummallakaan kerralla. 

Tänään mä taivuin kokeilemaan tehdä tätä ihmesoossia itse ja arvatkaa mitä? 
I AM SOLD!
Täähän ON ihan järjettömän hyvää! 
Ja tiedättekö, se maistuu IHAN samalle kuin meidän lemppari-kebab-paikan kastike maistui Briteissä. En edes maininnut omasta mielikuvasta ukkelille kun maistatin Ranch-kastikkeen hänellä. Ensimmäinen kommentti: 'This would be nice with kebab. When are you making kebab?' 😂

Tässä ei muuten kauan nokka tuhise. Tosin kastike kannattaa tehdä parisen tuntia ennen kuin se on tarkoitus nauttia jotta se saa maustua rauhassa. Voit käyttää tuoreita tai kuivattuja yrttejä. Itse tein kuivatuilla. Voit myös halutessasi laittaa tuoretta raastettua valkosipulia.

Amerikkalainen Ranch-kastike
Ketoversiona
  • 200g majoneesia (itsetehty paras)
  • 120g smetanaa
  • loraus sitruunanmehua
  • 2tl persiljaa
  • 2tl ruohosipulia
  • 1tl tilliä
  • ½tl sipulijauhetta
  • ½tl valkosipulijauhetta
  • ½tl suolaa (käytin kuusenkerkällä maustettua merisuolaa)

Sekoita kaikki ainekset yhteen. LAita tiiviissä purkissa jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Nauti ihan minkä tahansa kanssa! Paitsi ehkä mustikoiden...

Vinkki!
Jos haluat kastikkeesta ohuempaa, lisää ruokalusikalliseen smetanaa vähän vettä ja lisää kastikkeeseen vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes paksuus on mitä haluat. 

Ranch säilyy jääkaapissa 4-5 päivää

Kommentit

  1. Kiitos tästä, niin superhyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun maistui. Tää on kyllä sellainen soossi että voi lusikoida melkeen minkä aterian tahansa kylkeen :)

      Poista
  2. Ihan uskomattoman maukasta! Tein huvikseni ketopyttärin kaveriksi ja oli kyllä niin huippua etten keksi mitään, mihin tämä ei sopisi. Tais mennä pari ruokalusikallista ihan sellaisenaan suoraan purkistakin 🙌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kuulla! Tein taas itsekin eilen. Tein siitä dipin kanansiiville, johon lisäsin piparjuuriraastetta tuomaan potkua. On kyllä niin monipuolinen soossi ettei mitään järkeä :D

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca