Instagramissa tämän Ricotta-reseptin ja olen unelmoinut tämän valmistuksesta siitä asti.
Ricotta juusto on niiiin monikäyttöinen, siitä valmistuu upeat jälkkärit, sen voi murentaa salaattiin, tai tehdä ihanaa Cannellonia pinaatin kera (ketoilija korvaa toki pastan vaikkapa kesäkurpitsalla tms). Ihanat uunissa haudutetut broilerin rintafileet ricotan ja pinaatin kera... Mmmmm 😋
Ricotta juusto on niiiin monikäyttöinen, siitä valmistuu upeat jälkkärit, sen voi murentaa salaattiin, tai tehdä ihanaa Cannellonia pinaatin kera (ketoilija korvaa toki pastan vaikkapa kesäkurpitsalla tms). Ihanat uunissa haudutetut broilerin rintafileet ricotan ja pinaatin kera... Mmmmm 😋
Ja nyt! Nyt mä pääsin viimein touhuun!
Vaikein osio koko hommassa oli harson löytäminen. Meni tovi arvaillessa onko 'cheese cloth' Suomeksi juustoliina, vai ehkäpä juustoharso vai jotain aivan muuta. Meillä kun ei noita perus keittiöpyyhkeitä voi ruuanvalmistukseen käyttää, sillä lapinkoiran karvat ovat niissä, ja kaikessa muussakin visusti kiinni.
Lopulta marssin paikalliseen Eurokankaaseen ja ostin harsoa metritavarana. Harso oli superedullista; 2€ metri, ja metrihän riitti hyvinkin, sen voisi jopa jakaa kahdeksi juustoharsoksi!
Vaikein osio koko hommassa oli harson löytäminen. Meni tovi arvaillessa onko 'cheese cloth' Suomeksi juustoliina, vai ehkäpä juustoharso vai jotain aivan muuta. Meillä kun ei noita perus keittiöpyyhkeitä voi ruuanvalmistukseen käyttää, sillä lapinkoiran karvat ovat niissä, ja kaikessa muussakin visusti kiinni.
Lopulta marssin paikalliseen Eurokankaaseen ja ostin harsoa metritavarana. Harso oli superedullista; 2€ metri, ja metrihän riitti hyvinkin, sen voisi jopa jakaa kahdeksi juustoharsoksi!
Ricotta juusto
- 2l täysmaitoa
- 2dl kuohukermaa (ei kevyt!!)
- 2 sitruunan mehut
- 1tl suolaa (suola oli oma lisä)
Kuumenna maito ja kerma 90 asteeseen, lisää sitruunan mehu ja sekoita hyvin. Näet kuinka neste alkaa "kokkaroitua" ja niin sen pitääkin.
Anna levätä puolisen tuntia. Aseta harso ison siivilän sisään ja siivilä ison kattilan päälle siksi aikaa kun kaadat nesteen. Tunge harson reunat siivilän ja kattilan väliin jotta se pysyy tukevasti paikallaan.
Valuta sitten juusto. Anna valua ensin puolisen tuntia paikallaan ja nosta harson reunat sitten siivilän alta ja solmi löyhästi, jolloin siitä tulee ns. pussi. Ripusta kulhon yläpuolelle roikkumaan 2-4 tunniksi (itse sidoin keittiön kaapin oven kahvaan pussin).
Voila! Juusto on valmis.
Voit vielä käsin muotoilla juustoa, mutta itse tykkäsin pussin taitosten tuomista kuvioista. Säilytä jääkaapissa tiiviin kelmun alla.
Valuta sitten juusto. Anna valua ensin puolisen tuntia paikallaan ja nosta harson reunat sitten siivilän alta ja solmi löyhästi, jolloin siitä tulee ns. pussi. Ripusta kulhon yläpuolelle roikkumaan 2-4 tunniksi (itse sidoin keittiön kaapin oven kahvaan pussin).
Voila! Juusto on valmis.
Voit vielä käsin muotoilla juustoa, mutta itse tykkäsin pussin taitosten tuomista kuvioista. Säilytä jääkaapissa tiiviin kelmun alla.
Ihan ensimmäisenä nautin tätä @ketomishkaa matkien ihan tomaatin, merisuolan ja mustapippurin kera. Tää on niiiiiiiiiiiiiiiiin hyvää! Suosittelen testaamaan!
Ah kiitos ohjeesta �� tuleeko siis ihan vispikermaa, ei kuohukermaa?
VastaaPoistaApua! Siis kuohukermaa. Muutan heti reseptiin, luulin että ne ovat sama asia. Kannattaa kyllä kokeilla, syön sitä just tällä hetkelläkin :D Niiiin hyvää!
Poista