VHH kana-pekoni-parsakaalisalaatti

lokak. 9, 2019 2 comments


Jäikö eilisestä uuni-broilerista tähteitä?
Ei huolta. Tähän salaattiin se menee enemmän kuin hyvin! Purutuntumaa tuo tuore parsakaali, ja pekonin ja avokadon yhdistelmä saa koko universumin hymisemään tyytyväisenä. Yritin miettiä salaatille jotain iskevää lyhyempää nimeä, mutta tuloksetta. Keksitkö sä?

Tän reseptin kanssa ei tarvitse lukea ja punnita tarkkojen ohjeiden mukaan, määrät ovat sen mukaisia mitä itsellä oli kaapissa. Voit siis muokata sen mukaan miten majoneesisen haluat, jättää jogurtin pois, lisätä muita kasviksia...

Karppirullan ohje on Kutsu Vapauteen -blogista.


Tänään viettelen ansaittua vapaapäivää, ja käytiin juuri maailman kauneimman Sepon kanssa kolmen kilometrin aamulenkillä, sillä aikaa kun tämä ihanan mehukas karppirulla oli jähmettymässä jääkaapissa. Otin mukaan kameran, sillä alan olla varsin rakastunut luontokuvaukseen. 




Keräilin matkalla vähän kuvausrekvisiittaa ihanista ruskan värjäämistä lehdistä, ja kuvailin taas lempiaihettani; sieniä. 



Mutta sitten reseptiin!


Tuhti VHH-kana-pekoni-avokadosalaatti 
  • n.100g kypsennettyä broileria. (Mulla oli paistileikettä) 
  • 1pkt pekonia
  • 2 avokadoa
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • puolikas pieni parsakaali
  • 3rkl majoneesia 
  • 2rkl turkkilaista jogurttia
  • suolaa
  • pippuria
  • chilimaustetta
  • tiraus sitruunan mehua
Kuutioi kypsennetty broileri ja laita kulhoon. 
Kypsennä pekonisiivut uunissa leivinpaperin päällä ja anna jäähtyä. Kuutioi ja lisää kulhoon. 
Kuori ja kuutioi jäähtyneet kananmunat ja laita kulhoon.
Kuutioi avokado ja lisää kulhoon. 


Leikkaa parsakaalista pieniä kukintoja ja lisää salaattiin. 
Lisää majoneesi, jogurtti, sitruunan mehu ja mausteet ja sekoita hyvin. 

Laita maustumaan jääkaappiin noin 30 minuutiksi (valmistin tällä aikaa karppirullan).

Jos laitat salaatin rullaan niin sen kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa ennen nauttimista jolloin se pysyy hyvin koossa ja vältyt sotkulta.


Levitä se tasaisesti jättäen rullan molempiin päihin pari senttiä ilman täytettä ja rullaa tiukasti leivinpaperia apua käyttäen. 



PSSST! 

TÄÄLTÄ löydät erilaisen karppirulla-ohjeen.

TÄÄLTÄ taas muita herkullisia kanasalaatteja



Ihanaa ja herkullista viikkoa juuri sinulle!

Kommentit

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca