Gratinoidut ruusukaalit pekonilla

marrask. 6, 2019 2 comments

Tästä ei voi tulla huonoa. Usko pois vaikkei ajatus ruusukaalista saisikaan sinua voihkimaan innosta. 

Ruusukaali-gratiini on ihan loistava vähähiilarinen lisuke liharuuille, ja nyt kun sen satokausi on parhaimmillaan, voisi se sopia oivasti niin isänpäivä- kuin joulupöytäänkin. Kun koristelet ruusukaaligratiinin vielä super-terveellisillä paahdetuilla saksanpähkinöillä (eli aivopähkinöillä 😁) tai vaikkapa pekaanipähkinöillä, on tämä annos luultavasti koko pöydän terveellisin annos!

Juustot valitsin tähän juustopöytää silmälläpitäen, ettei tarvi reseptiä varten erikseen ostaa juustoja.



Pekoni- ruusukaaligratiini


  • 1pkt pekonia
  • 1kg ruusukaalia
  • 1 sipuli, viipaloituna
  • 1 porkkana, viipaloituna
  • 2-3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 50g voita
  • 50g raastettua gruyere-juustoa
  • 2 rkl kuivattua timjamia
  • 2,5dl kuohukermaa
  • 1rkl dijon sinappia
  • 100g saksanpähkinöitä
  • 2rkl sinihomejuustoa murustettuna
  • 1dl parmesaania, Gran Castellia tai vastaavaa
  • paprikajauhetta (maun mukaan)
  • sipulijauhetta maun mukaan
Kuumenna uuni 220 asteeseen. 
Paista pekonisiivut uunissa leivinpaperin päällä 5-10 minuuttia tai kunnes aavistuksen ruskistuu.
Nosta ne sivuun. Älä heitä pois leivinpaperia, tulet vielä tarvitsemaan pekonin rasvaa.

Laita ruusukaalit isoon kulhoon ja lisää viipaloidut sipulit ja purjot, raastettu valkosipuli,  sulatettu voi, timjami ja paprikajauhe. Riko pekonit ronskisti mukaan, ja pyörittele kulhossa sekaisin. 


Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista alatasolla noin 40 minuuttia, sekoittaen puolessa välissä.

Sillä aikaa sekoita sinappi ja kerma keskenään. 
Ota ruusukaalit uunista ja kaada kerma-sinappiseos niiden päälle, ja ripottele pintaan kaikki juustot. Laita gratiini takaisin uuniin ja laske lämpö 150 asteeseen. 

Paahda saksanpähkinät 150 asteessa samalla leivinpaperilla missä paahdoit pekonit, saavat ihan upean maun! Noin  10 minuuttia, välillä sekoittaen. Pähkinät voi olla keskitasolla gratiinin ollessa alla. 

Ota pähkinät pois ja anna gratiinin olla uunissa kunnes kerma kuplii ja juusto saa hieman kullanruskean pinnan.

Anna ruusukaaligratiinin levätä kymmenisen minuuttia. 

Murskaa saksanpähkinät ronskisti. Ripottele muruset gratiinin pintaan ja tarjoile!


Söin tämän sellaisenaan lounaaksi. Hiton hyvää!



Kommentit

  1. Kuulostaa herkulliselta ja itseasiassa mulla on rasiallinen ruusukaalia ja paketti pekonia just sopivasti jääkaapissa. Pitää ehkä kokeilla tää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää, on vaan melko tuhtia, jos lisukkeeksi ajattelee. Söin nimittäin eilen pienen kulhollisen sellaisenaan klo 11. Nälkä ei tullut koko päivänä. Söin vasta kymmenen pintaan illalla seuraavan kerran :D Jää kaikki muut jouluherkut syömättä :D
      Mietinkin että jos aavistuksen vähemmän ruusukaalia (700g esim) ja vähän enemmän lihaa niin olisi aika hyvä ruoka sellaisenaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca